За 1200 лева внук е убил старците от Шумен

С користна цел, за да се сдобие с пари, внукът на Янка и Георги Атанасови от Шумен, ги е убил по най-жестокия начин. 21-годишният Георги Йорданов е задържан и привлечен като обвиняем за деянието, съобщи днес прокурор Стефка Якимова от Апелативна прокуратура-Варна. Общо 1200 лева е прибрал той от възрастните хора. 

След кървавото деяние е взел 700 лева от дома им, а още 500 лева успял да изтегли от банковите им карти. 

Има данни, че младият мъж е бил с хазартни наклонности и е бил във финансова зависимост.

Той не е криминално проявен. Студент е в Шуменския университет и е работел в строителна фирма.

В петък прокуратурата ще поиска от Окръжен съд - Шумен налагане на постоянна мярка задържане под стража за извършителя. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа и към момента е в следствения арест. 

Иззети са множество веществени доказателства, включително и металната тръба, дълга 65 сантиметра, с която е извършено тежкото престъпление, каза ст.комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР-Шумен.

Тя е била изхвърлена от извършителя между блокове в центъра на Шумен.

Изяснено е, че убийството е извършено в неделя. В  ранния следобед младият мъж първо убил дядо си във вилния имот в местността "Под манастира",  до където го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от къщата в града и я завел във вилата, където посегнал и на нейния живот.

Убийството на двамата е станало в рамките на около 1 час.

Мъжът е направил пълни самопризнания по време на оперативни беседи.

Старши комисар Расим изказа специални благодарности към разкследващите от ОДМВР-Шумен, към представителите на Главна дирекция "Национална полиция", към служителите от Института по психология към МВР и към прокуратурата за разкриване на деянието. 36 часа след намирането на убитите тежкото деяние е било разкрито и документирано.

При влизане на казуса в съда, ако 21-годишният мъж бъде признат за виновен, няма никаква законова пречка да получи най-тежкото наказание - доживотен затвор без замяна, коментира окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Бабата и дядото, погубени от внука си, трябва да бъдат погребани днес.

Коментари

Задължително поле