15 см по-голям гледа българинът Цената на най-търсения модел на изплащане е над 1000 лв.

Френската полиция задържа още двама за стрелбата в Страсбург

Тереза Мей: Сделката за Брекзит ще бъде гласувана в края на януари

Министър Вълчев: Проект за 100 млн. лева ще подкрепи децата с образователни затруднения

Хит в Япония са календари с Путин Изпревари знаменитостите в Страната на изгряващото слънце

Каракачанов: Прекалено много интереси настъпих и заради това бях ударен

Благоевград изгражда анаеробна инсталация за биоразградими отпадъци

Европейската сметна палата иска затягане на контрола при отпускането на пари за НПО-та

Aтентат на Президентство и Министерски съвет? Обществено обсъждане на Националният план за противодействие на атаки

Външният министър на Иран: Бих поискал от Вашингтон да стане „по-малко беззаконен“

Разкриха гробница на 4400 години в Египет

Парис Хилтън иска дете, търси донор

Биг Бенд – Благоевград и децата на Благоевград с ДЖАЗ КОЛЕДА “LET IT SNOW”

Шефът на албанския Конституционен съд свален от длъжност заради недекларирани доходи

Мъж издъхна на пазара в Горна Оряховица след преглед в Спешна помощ, зет му наби доктора 30-годишният Невен М. арестуван за хулиганство

За 8 март – поклон пред Мара Белчева Поетичен маратон за 150-годишнината от рождението на поетесата

1. Всички участници в поетичната вечер

През мрака ми трепти звездата… За нов живот ще се родя” – под това мото в навечерието на Международния ден на жената в София се проведе поетичен маратон, поводът беше 150-годишнината от рождението на поетесата Мара Белчева – вдъхновителка и спътница на великия Пенчо Славейков. Събитието беше организирано от Националния литературен музей и събра в къща-музей „Петко и Пенчо Славейкови” десетки почитатели на „дамската” поезия. Защото в рецитала взеха участие 12 поетеси. Вечната тема за жената, любовта, противоречивата женска природа и драмата на разделите беше интерпретирана от Петя Цолова, Рада Александрова, Надежда Захариева, Павлина Павлова, Здравка Шейретова, Анжела Димчева, Кети Бозукова, Елица Виденова, Марина Матеева, Жени Костадинова, Росица Ангелова и Елена Алекова, която водеше събитието.

Мъжете, ако са истински мъже, пишат за жените. А жените, ако са истински жени, пишат за мъжете… Националният литературен музей винаги се е стремял да пази паметта на големите български писатели, както и да поддържа духа на съвременните творци, които днес изживяват трудни времена. Но словото винаги побеждава” – каза директорът на тази значима институция Атанас Капралов.

Със забележителното си чувство за хумор д-р Тотко Найденов илюстрира предимствата на хетеросексуалните отношения пред еднополовата любов и заключи: „Ние, истинските мъже, сме против Истанбулската конвенция. Консумирайте любовта, за да сте здрави и да живеете дълго! Обръщайте внимание на мъжете си, защото над 550 мъже годишно у нас се самоубиват…”

С пиеси на Скот Джоплин, Моцарт и Бетовен поетичният дух беше награден от Румяна Петрова (флейта) и Ивона Ангелова (виола).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.