За 9-а поредна година връчват награди за магистрати „ Джовани Фалконе“ в Благоевград

За девета поредна година на официална церемония в Благоевград ще бъдат връчени наградите наградите за прокурори и полицаи „Джовани Фалконе“. Събитието ще се проведе на 31 октомври /вторник/ от 11:00 часа в зала „22 септември“. Началото ще бъде поставено от емблемата на Пиринския край - Ансамбъл „Пирин“.

За наградите, в Благоевград, специално ще пристигнат Н.Пр. Стефано Балди посланик на Италия , Никола Гратери – италиански магистрат, посланикът на Румъния Йон Гъля и консула на Румъния, министри, шефове и представители на ГДБОП, Специализираната прокуратура, прокурори и съдии от цялата страна.

Общо 50 полицаи и прокурори ще получат наградата, която носи името на италианския магистрат „Джовани Фалконе“.

Целта на конкурса е да бъдат подпомогнати усилията на магистратите и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви.

Джовани Фалконе е италиански прокурор и известен борец срещу мафията в Сицилия. След дълга и забележителна кариера е убит от сицилианската мафия, заедно с жена му и 3 техни телохранители, на магистралата край град Капачи през 1992 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони