Звездата на Корея отива в казармата за 2 години

Хьон-Мин Сон, голямата звезда на Южна Корея, може да бъде аут от футболните терени през следващите 2 години. Причината е, че играчът на „Тотнъм“ трябва да мине задължителната казарма в родината си преди да е навършил 28 години. А на 8 юли той става на 26. Сон можеше да се размине с военната служба, ако бе играл на 1/4-финал на световното първенство. Но тимът му записа две поражения в първите два мача и дори разгромна победа над Германия не им гарантира излизане от групите.

Сега Сон има още един последен шанс да отбие казармата, а това минава през медал на Азиатските игри. Турнирът ще се проведе между 18 август и 2 септември в Индонезия.

„Ако ме повикат, тръгвам веднага – обяви играчът през март. - Държавата е на първо място и всеки трябва да се отзове, когато тя има нужда от него. Не е честно спортистите да имат повече права, законът е еднакъв за всички.“

Проблеми има и Йоахим Льов, селекционерът на Германия, но от друг характер. Неговият тим все още не си е гарантирал участие в следващата фаза. А за целта Бундестимът трябва да вземе задължителна победа, а ако същото стори и Швеция срещу Мексико, ще се гледат головите разлики на трите отбора.

Но Льов има въпросителни около състава. Джером Боатенг е наказан, а Себастиан Руди претърпя операция след бруталното счупване на носа по време на двубоя със скандинавците (2:1). Играчът на „Байерн“ е под въпрос, но има шанс да излезе с маска срещу азиатците.

Не е изключено Тимо Вернер да бъде преместен на левия фланг. Именно след този ход световният шампион успя да промени развоя на срещата с Швеция. Тогава на почивката Марио Гомес се появи, заставайки на върха на атаката, а играчът на „Лайпциг“ бе изместен на фланга.

В деня преди важния сблъсък с Южна Корея, канцлерът Ангела Меркел призна, че няма да може да присъства на двубоя в Казан заради парламентарната седмица в страната.

16-kor-ger

modnial-kor-ger

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят