Звездите на ските рекламират Банско

Голям жест към Банско направиха най-големите звезди на ските. Асовете в алпийските дисциплини безвъзмездно взеха участие във видеоклип, който рекламира стартовете от Световната купа в пиринския курорт в края на февруари 2019-а. Видеото с обръщенията на Марсел Хиршер (Австрия), Аксел Лунд Свиндал (Норвегия), Тед Лигети (САЩ), Феликс Нойройтер (Германия), Алекси Пентюро (Франция), Манфред Мьолг (Италия) и родната звезда Алберт Попов ще се излъчва по Евроспорт в месеците преди състезанието.

Белият керван се завръща у нас след 3-годишно прекъсване – от 22 до 24 февруари пистата „Марк Жирардели“ ще посрещне алпийска комбинация, супергигантски слалом и слалом при мъжете, за които се очаква да пристигнат „пресните“ световни шампиони от мондиала в Оре (Швеция). Над 150 състезатели се очакват на събитието, което ще отбележи и 10-годишния юбилей от първата Световна купа, тогава за жени, която се проведе под връх Тодорка.

Предстои ни много работа, събитието е изключително мащабно – заяви президентът на БФСКи Цеко Минев. - Много е трудно да се вземе домакинство на старта за Световна купа за мъже. От 15 курорта в календара 10 са традиционните като Кицбюел например, където се провеждат състезания от 50 години и остават 4-5 места, за които се борят 200 курорта.“

Коментари

Задължително поле