Звезди за без пари

Manchester United's Bulgarian forward Dimitar Berbatov (C) runs with the ball during the UEFA Europa League round of 32 second leg football match between Manchester United and Ajax at Old Trafford in Manchester, north-west England on February 23 2012. AFP PHOTO/ANDREW YATES / AFP PHOTO / ANDREW YATES

Трансферният пазар това лято е малко по-спокоен от миналото. Или поне не е толкова луд. Кристиано Роналдо е единствената сделка за над 100 милиона евро. Много далеч от онези 222 милиона, които „Пари Сен Жермен“ плати на „Барселона“ за Неймар. И все пак трябва да очакваме гръмовен трансфер. „Реал“ и „Манчестър Юнайтед“ още не са направили нещо сериозно на пазара, а са двата най-богати клуба.

Покрай многото скъпи звезди по света могат да се намерят и куп шампиони, които са без отбори в момента. Или току-що са си намерили. А ако се съберат заедно, със сигурност няма да са по-лоши от много тимове в Шампионската лига.

Димитър Бербатов

Един от най-марковите нападатели в европейския футбол е в края на кариерата си. Но не иска да го обяви. На пресконференция преди седмица Бербатов каза, че може би е дошло времето. Но все още чака оферти. Индийската авантюра с „Керала Бластърс“ се оказа крайно неуспешна за двукратния шампион на Англия с „Манчестър Юнайтед“. Въпросът е дали Бербатов ще събере сили за още едно последно предизвикателство.

Фернандо Торес

След многобройни трофеи по европейските терени Хлапето избра Страната на изгряващото слънце. Договорът му с „Атлетико“ изтече, взимайки Лига Европа, а сега нападателят ще трупа слава в японския „Саган“. Но няма как да бъде под светлината на прожекторите, както бе в „Ливърпул“, „Челси“ и „Милан“.

Яя Туре

Халфът от Кот дИвоар бе част от великия тим на „Барселона“, наложил футбол с марка „тики така“ в първото десетилетие на новия век. През 2010-а премина в „Манчестър Сити“, с който спечели три пъти титлата във Висшата лига. Няколко пъти Туре се скара с треньора Пеп Гуардиола – и в Испания, и в Англия. Най-накрая се разделиха, а още не е подписал с никого. Интерес има от „Уест Хем“ и „Марсилия“. Туре обяви, че е готов да играе за „Манчестър Юнайтед“ срещу един паунд напук на Гуардиола, но Жозе Моуриньо не се трогна.

Самир Насри

И французинът бе един от големите таланти на световния футбол, заради което „Манчестър Сити“ го взе от „Арсенал“. В последните сезони Насри изчезна от сцената. Миналата година французинът удари с глава Джейми Варди в Шампионската лига, когато бе играч на „Севиля“. За последно игра в „Анталияспор“, от където го освободиха.

Милан Бадел

Не всеки ден се става световен вицешампион. Бадел вкара един прекрасен гол за Хърватия срещу Исландия в групата на Мондиал 2018. В последните четири сезона той игра за „Фиорентина“, но договорът му изтече. „Лацио“ се интересува се от него.

Кейсуке Хонда

Бяха времена, когато Хонда бе на едно стъпало с Шинджи Кагава. Играеше и в „Милан“. Сега мексиканският „Пачука“ отказа да поднови договора на 32-годишния японец. На световното първенство Хонда започна като резерва, но вкара гол и направи една асистенция.

Александер Майер

В „Айнтрахт“ има и до днес статут на легенда. Но в последния сезон се оказа ненужен. След 13 години Майер се раздели с „Айнтрахт“, спечелвайки купата във финал срещу „Байерн“. За последно нападателят тренира с „Адмира Вакер“, съперника на ЦСКА в Лига Европа. Но отказа да остане и ще търси отбор в САЩ.

Сердар Ташчи

ЦСКА (Москва) не поднови договора на 31-годишния играч. В кариерата си Ташчи стана шампион на Германия с „Щутгарт“ и с „Байерн“. Баварците го преотстъпиха на ЦСКА, но там не изигра нито един мач. В момента е със статут на ненужен.

Клаудио Писаро

Шампионска лига, шест титли на Бундеслигата – перуанецът може да е горд с кариерата си. В немското първенство Писаро вкара 192 гола. Вече на 39 години за последно бе в Кьолн, където изпадна, а договорът му изтече. Сега „Вердер“ си върна за четвърти път блудния син, който е голмайстор №1 на „бременските музиканти“ в Бундеслигата. Срещу 300 000 евро на година ще бъде не само играч, но и треньор на нападателите.

Роберт Хут

Един от героите при шампионската титла на „Лестър“ от 2016 година. От 2001 година германският защитник играе на Острова. Беше в „Челси“ и „Лестър“. „Лисиците“ не подновиха договора на 33-годишния Хут. Много вероятно е да премине в „Астън Вила“ или „Дарби Каунти“ в Чемпиъншип.

Жереми Тулалан

Лион“, „Малага“, „Монако“, „Бордо“ – кариерата на Тулалан е впечатляваща. Два пъти стана шампион с „Лион“, има 50 мача в Шампионската лига. От януари е без договор, след като се оказа нежелан в „Бордо“. Никой не му е предложил контракт.

Макс Майер

Смятаният за един от най-големите таланти на немския футбол е едва на 22 години. Мениджърът на „Шалке“ – Кристиян Хайдел, обаче влезе в открит конфликт с него. Изгони го от отбора и сега може да си търси свободно нов тим. Майер иска да отиде в чужбина, а в Германия се интересува само „Хофенхайм“.

Джак Уилшир

Повече от 10 години халфът игра за „Арсенал“ още от юношеска възраст. Новият треньор Унай Емери обаче не искаше Уилшир и го пусна да си тръгне без пари. Новият му отбор пак е в Лондон – „Уест Хем“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини