Звезди падат от тавана на Rolls-Royce

1500 светодиода създават уникални ефекти в интериора на най-луксозното купе

22-1-6kol

Инвестициите в ценни автомобили са по-добро капиталовложение от банковите трезори, защото стойността на добрите и рядко срещани коли расте по-бързо от лихвите. Увеличеното търсене на колекционерски модели провокира Rolls-Royce да създаде лимитирана серия Wraith Luminary Collection от 55 екземпляра. Те са изработени с много високо ниво на ръчен труд в производствения процес и представляват истински творби на изкуството за ценители с дълбоки джобове, готови да заплатят около 400 000 евро за този подвижен паметник на автолукса.

22-3-6kol

Автомобилите от серията Wraith Luminary Collection са боядисани със специален сив лак, който „оживява” и започва да блести в медни тонове при изгрев и залез слънце. Ефектът се дължи на метални частици в боята, тъй като те отразяват светлината по различен начин в зависимост от ъгъла на падащите слънчеви лъчи. Художници нанасят на ръка надлъжните декоративни линии по каросерията, които на предните калници съдържат стилизирано изгряващо слънце, а цветът им е еднакъв с кожената тапицерия в интериора.

22-1-6kol

Друга отличителна характеристика на колекционерското издание е използваната в пътническата кабина дъбова дървесина, избрана заради дълбоката цветна наситеност и висока плътност. Това не е случайно, тъй като дървените фурнири на вратите са перфорирани и в малките отвори са инсталирани 176 на брой светлинни LED тела. Заедно с подобните LED светлинки по тавана тип „звездно небе” в купето се оформя сериозна светлинна инсталация.

22-4-6kol

„Звездното небе” не е нещо ново за Rolls-Royce и се предлага като екстра, но тук цялата LED система е подобрена и обогатена. Общият брой на LED светлините по тавана достига 1340 единици, които проблясват и светят с различен интензитет. Електронните инженери са прекарали дълго време, за да изготвят алгоритъм, по който светлинките проблясвят по начин, създавайки ефект на падащи звезди. Тези „звезди” падат произволен ред и са видни от всяко място за пътниците.

22-2-6kol

Много интересно е и решението на дизайнерите да тапицират тунела между седалките и част от вътрешните панели на вратите с тъкани нишки от неръждаема стомана. Тези повърности създават висока класа и ексклузивност. Металните влакна имат диаметър от 0,08 до 0,19 милиметра и са преплетени под ъгъл точно 45 градуса. Само изработването на тези компоненти отнема по три дни на автомобил, а процесът се извършва в специално пригодено помещение.

22-5-6kol

Специалната серия използва техниката на стандартния модел Wraith, чиято базова цена е 360 000 евро. Най-луксозното купе в света разполага с двигател V12 с обем 6600 кубика и мощност 632 конски сили, 8-степенна автоматична трансмисия и задно предаване. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,6 секунди, максималната скорост е 250 км/ч.

22-7-6kol

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили