Звезди хвърлят сутиените

Кендъл Дженър редовно ходи без сутиен в ежедневието.

От червения килим голият бюст тръгна по улиците

Ако не искате да ви зяпат, скрийте гърдите с дантели, бижута или с косата си

Съвсем доскоро появата на обществено място без долно бельо се възприемаше като проява на лош вкус. За да могат да носят дрехи с голи рамене или без гръб, дамите се принуждаваха да носят сутиен със силиконови презрамки, които обаче се врязват неприятно в кожата.

Сега тази грижа отпадна, защото все повече холивудски звезди изобщо хвърлиха сутиените. За този акт допринесе и пандемията. Маркетингови проучвания сочат, че първата дреха, която жените са свалили с радост, докато стоят вкъщи, е именно пречещият на дишането и на свободните движения сутиен.

Още през 2015 г. Кендъл Дженър си направи пиърсинг на зърната и оттогава често се появява с полупрозрачни топове и тениски. В интервю 26-годишната моделка подчертава, че се гордее с гърдите си и смята, че без сутиен те изглеждат по-секси. По-малката ѝ сестра Кайли Дженър също не скърби по бельото, но често използва специални лепенки върху зърната, за да не се виждат под дрехите. Откакто отслабна, и тяхната сестра Клои Кардашиян започна да излиза без сутиен. Тя предпочита прилепнали рокли с тънки презрамки на голо, които ѝ стоят естествено и стилно.

Сдържаната рокля-халат изглежда много по-вълнуващо, ако под нея няма сутиен. Пример за това дава актрисата Габриел Юниън, която успява да превърне деловия вид в сексуален само с отказа си от бельо.

Габриел Юниън умело превръща деловия вид в сексуален.

Едно напомняне: неносенето на сутиен трябва да бъде оправдано и съобразено с фигурата. Ако жената има голям и безформен бюст и се разхожда по раздърпана тениска, ще бъде много далече от сексуалността и по-добре да не прави подобни експерименти.

При вечерните рокли сутиенът отдавна се смята за демоде. Все пак, ако дамата не е готова да се видят гърдите ѝ, може да помисли за прикритие от дантела или по-голям обем в горната част на дрехата. Дженифър Анистън още от 2013 г. рядко носи сутиен в ежедневието, а напоследък 53-годишната актриса се отказа от него и на светски събития. С такива гърди тя със сигурност може да си го позволи.

53-годишната Дженифър Анистън може да си позволи да излиза под светлините на прожекторите без бельо.

Ако не сте готови да ви зяпат в бюста, но не искате да носите сутиен, изберете многослойна дреха или такава, имитираща, че носите жакет върху мрежеста блуза. Придържайте се към по-плътни и непрозрачни материи. Облечете по-широка блуза или риза с големи джобове, които отклоняват погледа. Същата функция изпълняват и едри или ярки бижута. За да се чувствате по-удобно, наметнете на раменете сако или широк шал, облечете асиметричен жакет. Ако имате достатъчно дълга коса, можете да я разделите на две и да я пуснете отпред върху гърдите. Изглежда едновременно скромно и вълнуващо.

Отказът от сутиен не бива да се възприема буквално и завинаги. Има моменти, когато не може без тази дреха, колкото и да я ненавиждате и да я смятате за наследство от миналото.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица