От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

„Звездопът” с гласа на Любомир Левчев Почитаме с рецитал големия български поет

Любомир Левчев ни напусна на 25 септември на 84 години.

Входът за събитието е свободен

На 5 ноември – 40 дни след като си отиде, най-обичаните му стихове ще прозвучат в НДК

Четиридесет дни, след като се сбогувахме с Любомир Левчев, големият български поет и писател ще бъде почетен на специално събитие.

“Звездопът” – рециталът, който носи името на една от емблематичните стихосбирки на Левчев, ще се състои на 5 ноември, вторник от 18:30 ч. в Зала 6 на Националния дворец на културата, а входът за всички желаещи да присъстват е свободен.

Едни от най-обичаните стихове на поета ще прозвучат с неговия глас, а специално участие във вечерта ще вземе актьорът от Народен театър “Иван Вазов” Валентин Ганев.

Любомир Левчев е дългогодишен председател на Съюза на българските писатели – от 1979 до 1988 г. Първата му стихосбирка “Звездите са мои” е издадена през 1957 г. Сред най-известните му поетични книги са “Обсерватория” (1967), “Дневник за изгаряне” (1973, 1975), “Звездопът. Поеми” (1973), “Заклинания” (1981), “Лък” (1983), “Самосъд’83” (1983), “Метроном” (1986) и “Небесен срив” (1996).

Автор е на романите “Убий Българина!”, “Ти си следващият” и “Панихида за мъртвото време” и на сценарии за филмите “Мълчаливите пътеки”, “Гибелта на Александър Велики”, “Сладко и горчиво”. Около 100 негови книги са преведени в 36 страни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.