Зверев и Циципас на пътя на Григор

Григор Димитров няма да има лесни мачове при завръщането си на корта след лечението на травма в рамото. Българският тенисист изтегли труден жребий за турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс. Той е поставен под №26 в основната схема и започва направо от втория кръг, а за място на корта срещу него ще се борят германецът Ян-Ленард Щруф и австралиецът Джон Милман. Григор е играл по два мача с двамата, като българинът е спечелил и двата с Милман, докато с Щруф са разменили по една победа.

Но при успех в първия мач задачата на Димитров става значително по-трудна. Още в третия кръг родният ас може да се изправи срещу №3 в света Александър Зверев (Германия). А в същия поток са още Милош Раонич (Канада) и сензацията Стефанос Циципас (Гърция).

Добрата новина за българина обаче е, че дори една победа ще доведе до увеличаване на точките му в ранглистата, тъй като миналата година той отпадна още в първия мач от Фернандо Вердаско (Испания).

Може би затова Григор показа, че му е леко на душата преди надпреварата. В социалните мрежи се появи видео, на което тенисистът се закача със суперзвездата в ските Линдзи Вон. Двамата се засичат на шосето, но Димитров се оказва значително по-бърз от американката, която е на велосипед.

„Дръж се, Линдзи! Благодаря на „Ламборгини“, че отново съм на първо място“, похвали се Григор с „победата“ над Кралицата на скоростта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт