„Звярът“ на Бертран Бонело влиза в киносалоните на 10 май

Двама влюбени, които се срещат отново и отново във времето и пространството.

Премиера на научнофантастична мелодрама от Франция

Филмът спечели отличия от престижни фестивали

Хипнотичната научнофантастична мелодрама „Звярът“, която плени публиката на Синелибри 2023, тръгва на голям екран от този петък, 10 май. Режисьор на филма е френският артист и визионер Бертран Бонело. „Звярът“ (Франция, Канада 2023) е създаден по мотиви от повестта „Звярът в джунглата“ от Хенри Джеймс.

Леа Сейду и Джордж Маккей играят двама влюбени, които се срещат отново и отново във времето и пространството. В тази романтична, изпипана до последния детайл камерна драма, изследваща копнежа, обсебването и екзистенциалния страх, действието се развива в три времеви отрязъка. В близкото бъдеще, доминирано от изкуствения интелект, емоциите са се превърнали в заплаха. Габриел решава да „пречисти“ ДНК-то си в машина, която ще я върне към предишните ѝ животи и ще я избави от всякакви силни чувства. Тогава тя среща Луис и я завладява странното усещане, че го познава от цяла вечност.

В ролите ще видим още Даша Некрасова, Джулия Фор, Тифани Хофстетър, Лоти Андерсен, Том Нийл и др. Филмът вече привлече вниманието на световната критика и получи номинация за „Златен лъв“ от кинофестивала във Венеция, номинация за най-добър филм от международния кинофестивал във Валядолид, награда на журито в международния конкурс на фестивала в La Roche-sur-Yon и влезе в официалната селекция на фестивала в Торонто. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино