Здравко Лазаров преборил рака

Здравко Лазаров е третият български национал, преборил рака. Миналата година игралият в ЦСКА, „Левски” и „Славия” нападател е бил диагностициран сс злокачествен тумор в слабините. От подобна болест през 90-те години се излекува Любо Пенев, а наскоро Стилиян Петров пребори левкимията.

„На 30 март миналата година ме оперираха и за първи път говоря на тази тема – разказа Лазаров. – Откриха ми злокачествен тумор. Благодарение на д-р Василев и неговия екип във Военна болница всичко мина успешно. През май направих две химиотерапии в Турция сега ходя на прегледи на всеки пет месеца. Всичко засега е нормално. Появи се от нищото, добре, че го откриха навреме. Още на операционната маса докторът каза, че се е потвърдило това, от което се е съмнявал. Каза ми, че е същото като на Любо Пенев и след малко лечение ще се оправя. Бях изпаднал в отчаяние.”

Първият, който се обадил да окуражи Лазаров, бил Стилиян Петров.

„С баща му бяхме много близки приятели, пиехме си кафето в хотела и явно той му е казал за моя проблем – продължи Здравко. – Уникален пич е! Това, което той преживя, е нещо невероятно. А аз наистина се бях отчаял. Благодаря на семейството ми. Както винаги, жените са по-силни от мъжете.”

В момента 41-годишният Лазаров играе в третодивизионния „Хебър”.

„Не ми се спира – твърди нападателят. – Дойдох да помогна на града, с каквото мога. Възражда се футболът, след като 10 години не го е имало.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ