Наводнения в Анкара след обилни валежи

14 деца са били изведени с полиция от нощни заведения в Сливен и областта

Роди се още едно конче в семейството на Пржевалски

Мая Манолова пита КЗК за картел при розоварите

Пожар в къща разкри нарколаборатория в Костинброд Задържан е 35-годишен криминално проявен мъж

ВТУ подкрепя учен, номиниран за Нобелова награда Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов изпрати писмо до Кралската шведска академия на науките

Задържаният в Марсилия българин остава в ареста Издирван е от България за опит за убийство

Арестуваха след гонка дрогиран шофьор без книжка, ранил полицай в София

Цветан Цветанов се срещна със зам.-председателя на Камарата на представителите на Румъния

Николай Николов: Столична община да изиска проверка на охраната на водоемите около София

Иниеста сам пред 99 000 празни седалки

Деца майсториха здравословни сладкиши по рецепти на Джейми Оливър

Незаконен къмпинг цъфна в залива “Вромос” В Поморие изграждат първия общински къмпинг за кемпери и каравани

Вижте изграждането на третия лъч на метрото от птичи поглед (ВИДЕО)

Доналд Тръмп: Китай ще купува мащабни количества американски селскостопански продукти

Здравният медиатор на Община Благоевград с награда от Министерство на здравеопазването

Снимка: Архив

Антоанета Ефтимова – здравен медиатор на Община Благоевград от 2013 година и студентка в специалност „социална педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски” ще бъде наградена на 7 април в Гранитна зала на Министерски съвет. Наградата ще бъде връчена от Министерство на здравеопазването по повод празника на здравния работник. Награждаването ще бъде от 10:00 часа. Веднага след официалното награждаване на здравни и образователни медиатори ще започне „Ромска постоянна конференция.

Община Благоевград получи официална покана за участие в „Ромска постоянна конференция” във връзка с Международния ден на ромите- 8 април. Срещата ще се проведе на 7 април в София, хотел „Рамада”. В 10:30 часа започва регистрацията на участниците, а от 11:00 часа ще бъде официалното откриване от модератор под звуците на химна на България, химн на ЕС и химна на ромите.

Срещата ще продължи с приветствие от страна на официалните гости и кратък преглед за развитието на ромското движение. По време на конференцията ще се разглеждат въпроси за Академичната общност в България за позицията на ромите, представяне на приоритетите на „Постоянна ромска конференция”, визия и перспективи за развитие на „Ромска постоянна конференция” в настоящия европейски и национален контекст, изказвания от представители на централни институции- отговор на позициите и посланията на Постоянната ромска конференция.

Събитието има за цел да представи виждането на ромите за връзката между минало, настояще и бъдеще по отношение на политиките за ромите в България. Срещата е посветена на здравеопазването, развитието и професионалната реализация на младите хора от ромски произход, избрали да се посветят на медицински или други професии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.