Министър Вълчев: Усилията по включване на деца в образователната система трябва да са върху ежедневната посещаемост

Тайсън Фюри без секс три месеца

Мащабни протести срещу скъпите горива във Франция Организаторите раздават брошури с планираните блокади, за да не страдат гражданите

Морският бранш скочи срещу обществена поръчка за спасителни кораби

„Антикорупция“ поиска отнемане на имущество за 2,3 млн. лева от Трайчо Трайков

Училището в Черноморец опасно за децата Омбудсманът на Бургас: Има нужда от спешен ремонт

Поставят къщичките за Коледно-новогодишния базар в Благоевград

Русия призова САЩ да прекратят „окупацията“ на зоната около бежанския лагер Рукбан в Южна Сирия

Условна присъда за пиян ученик, убил кмет на пътя

Над 6000 бебета у нас се раждат преждевременно 91 новородени са минали за 11 месеца през отделението по Неонатология към болницата в Търново, спасено е бебе с тегло 900 грама

Льов: Младите имат голям потенциал

330 лв. за коледни подаръци ще заделят любителите на онлайн шопинга Най-често даряваме дрехи и козметика

Сбогуването с Краля

Кметът на София отиде на работа с градския транспорт

Мъри: България все още е затворена страница

Здравният медиатор на Община Благоевград с награда от Министерство на здравеопазването

Снимка: Архив

Антоанета Ефтимова – здравен медиатор на Община Благоевград от 2013 година и студентка в специалност „социална педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски” ще бъде наградена на 7 април в Гранитна зала на Министерски съвет. Наградата ще бъде връчена от Министерство на здравеопазването по повод празника на здравния работник. Награждаването ще бъде от 10:00 часа. Веднага след официалното награждаване на здравни и образователни медиатори ще започне „Ромска постоянна конференция.

Община Благоевград получи официална покана за участие в „Ромска постоянна конференция” във връзка с Международния ден на ромите- 8 април. Срещата ще се проведе на 7 април в София, хотел „Рамада”. В 10:30 часа започва регистрацията на участниците, а от 11:00 часа ще бъде официалното откриване от модератор под звуците на химна на България, химн на ЕС и химна на ромите.

Срещата ще продължи с приветствие от страна на официалните гости и кратък преглед за развитието на ромското движение. По време на конференцията ще се разглеждат въпроси за Академичната общност в България за позицията на ромите, представяне на приоритетите на „Постоянна ромска конференция”, визия и перспективи за развитие на „Ромска постоянна конференция” в настоящия европейски и национален контекст, изказвания от представители на централни институции- отговор на позициите и посланията на Постоянната ромска конференция.

Събитието има за цел да представи виждането на ромите за връзката между минало, настояще и бъдеще по отношение на политиките за ромите в България. Срещата е посветена на здравеопазването, развитието и професионалната реализация на младите хора от ромски произход, избрали да се посветят на медицински или други професии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.