Здравният министър привика шефовете на трите болници, свързани със смъртта на детето

Здравният министър Кирил Ананиев извика в Министерството на здравеопазването директорите на трите болници, за които премиерът обяви, че трябва да бъдат временно отстранени до приключване на проверката за смъртта на 3-годишния Александър, съобщи БНТ.

Директорът на Специализираната детска болница „Проф. Ив. Митев“, д-р Димитър Русинов, както и шефът на "Пирогов" - проф. Асен Балтов, влязоха в сградата на Здравното министерство малко след 12 часа. Третата болница, замесена по случая е Университетска болница „Лозенец“, известна като Правителствена.

"Ананиев, видяхме се сега с родителите на починалото дете. Докато траят проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи, искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса", заръча премиерът Бойко Борисов на здравния министър в началото на редовното правителствено заседание по-рано днес.

"Трябва да има възмездие. Това бездушие да гледат детето, да го… разстроих се. Незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновните", добави премиерът.

Коментари

Задължително поле