На 20 юни 2019 да почерпят

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания

САЩ въведоха санкции срещу руска финансова компания

Земетресение от 6,5 по Рихтер в Западна Папуа в Индонезия

Военни и индустриални обекти с американско присъствие са били атакувани в Ирак

„Американ Еърлайнс“ закупува 50 от най-новите модели пътнически самолет на „Еърбъс“

Борис Джонсън е начело и след третия кръг на изборите за приемник на Тереза Мей

Партиите излизат на пазара, НС няма идеи за контрол на покупките ДПС предложи дарения без лимит, ГЕРБ - безплатни партийни клубове

Два български ТИР-а катастрофираха в Румъния, шофьор е загинал Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите, съобщават от МВнР

Бой между деца в София прати 11-годишен в „Пирогов“

12 000 лева глоба за шум на открито (обзор) МВР поема контрола върху нарушителите на закона

Болниците стопили дълговете си с 30 млн. лв.

19-годишна българка е арестувана в Гърция за разпространение на детска порнография

Данъци и осигуровки за обезщетение след уволнение

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 юни 2019

Здравният министър: ТЕЛК комисиите ще продължат да работят по действащите нормативи

Здравният министър проф. Николай Петров

ТЕЛК комисиите ще продължат да работят съобразно действащата към момента нормативна уредба. Това заявява министърът на здравеопазването Николай Петров в отговор на депутатско питане относно решението, с което ВАС отмени текстове от наредбата за медицинската експертиза и методиката, по която се определя процентът на намалената работоспособност.

Петров уточнява, че към момента важи наредбата в редакцията й след отменените от съда разпоредби. Те не променят медицинските критерии, свързани с развитието на съответните заболявания, от които следва да се водят органите на медицинската експертиза при постановяване на своите решения.

Всички решения на ТЕЛК и НЕЛК, ако са мотивирани и постановени съобразно медицинските критерии, ще бъдат издадени на валидно законно основание, уверява той.

Здравното министерство е подготвило проект на нова наредба, която е публикувана на страницата на ведомството още на 6 април и е изпратена за съгласуване на Министерски съвет. Предстои разглеждането й в съвета за тристранно сътрудничество (НСТС), но все още не е определена дата за това. Едва после наредбата ще може да бъде одобрена от правителството и да влезе в сила.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Това са изроди! Говори се, че има над 80.000 фалшиви ТЕЛК-а, само за пари.
    Моят, нагъл властелин, просто разхвърли документите ми за секунди, върна ми ги на куп, написал е, например, после го разбрах, че имам 2 счупепи прешлена, когато три различни скенера казват – 4-ри, което е само част от болестите ми.
    После, при получаване на документа, ми каза – 56%, благодари се, че и толкова ти дадох! (Дало ми божеството.) Ако ми беше поискал и пари, щях… да го убия.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.