18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Зебри и жирафи идат в столичния зоопарк

Промени по обекта не са били извършвани от създаването му

След ремонтирането на секторите „Големи котки“ и „Примати“ започва цялостната реконструкция на атракцията

Зебри, жирафи, фламинго и пингвини са само част от новите видове животни, които се очакват да пристигнат в столичния зоопарк след приключването на основната му реконструкция. Това заяви пред “Труд” директорът на зоологическата градина в София Добромир Бориславов и обясни, че до края на годината се очаква да бъде финализиран генералният план за визията на обекта, а до 3 години ще се видят първите резултати от промяната на цялостната му визия и разделянето му на зони.

07-1-new“Новостите в софийския зоопарк тепърва предстоят. Плановете са за една година, изпълнена с ремонти на секторите “Големи котки” и “Примати”, след което да се завърши концепцията за новата му визията, от която изключително много се нуждае”, уточни Бориславов. По думите му промени в столичния зоопарк не са били извършвани от създаването му преди 40 г. и сегашният модел вече е остарял и изчерпан.

“Новата визия на столичния зоопарк се разработва по модел на европейските зоологически градини – хората да бъдат заобиколени от животни, а не обратното. Той ще бъде разделен на зони, като идеята е обитателите на градината да бъдат комбинирани в смесени експозиции. Например зона “Африка” ще обитават заедно щрауси, жирафи и зебри – видовете, които могат съвместно да съжителстват, без да се създава риск за тях”, заяви Бориславов и допълни, че зоопаркът ще бъде променен изцяло на зони – “Америка”, “Азия”, “Австралия”, “Африка” и други. Идеята е помещенията, които ще обитават животните, да бъдат декорирани с материали, които да наподобяват естествената им среда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.