„Зелените“ лъжат в защита на Иванчева

Манипулацията на пиара й Петър Кърджилов бе разкрита в ефир

В лъжа бе уличен пиарът на столичния район „Младост“ Петър Кърджилов, чийто кмет Десислава Иванчева е в ареста за получаване на подкуп в особено големи размери.

Манипулацията на Кърджилов, който е и член на Националния съвет на партия „Зелените“, бе разобличена в национален ефир при спор с инвеститори, чийто проект Иванчева е забавила с близо шест месеца.

„Експертът“ по връзки с обществеността се включи от границите на имота на предприемача и заяви, че мястото е много близо до парк „Въртопо“, който бил уникална зелена площ. Собственикът на земята Валентин Захариев, който беше в студиото на Нова телевизия, веднага обяви, че това изобщо не е неговият парцел – той се намирал много по-встрани. А Кърджилов призова Захариев да покаже точно къде е имотът от мястото му в студиото.

Така публично бе разкрита поредната измама, която прокарва представителят на ПП „Зелените“ в защита на Десислава Иванчева и нейната политика за „спиране на презастрояването“. Тази политика всъщност се изразява в бавене на преписки на инвеститори, които имат всички разрешителни. Това закъснение им носи огромни финансови загуби, а главният архитект на София Здравко Здравков повече от година предупреждава, че в един момент Столичната община ще бъде осъдена заради този произвол. А обезщетенията ще трябва да плащат гражданите на столицата.

ПП „Зелените“ подкрепи Иванчева на частичните местни избори през есента на 2016 година. След като тя бе задържана преди две седмици и се разрасна скандалът с обвинението за искания от нея подкуп, от формацията не са поели отговорност, че призоваха хората да гласуват за нея.

Вместо това членът на техния Национален съвет Кърджилов откровено лъже в защита на Иванчева. Той бе назначен на служба в „Младост“, след като бе уволнен от БАН за манипулация на позиция на Академията.

Освен член на НС на ПП „Зелените“ и пиар на „Младост“, Кърджилов е и неуспял кандидат за депутат от коалицията „Движение Да, България“, в която бяха още „Да, България“ и ПП ДЕОС. Сега „еколозите“ и партията на бившия правосъден министър Христо Иванов влязоха в обединение с ДСБ и формираха „Демократична България“. Общинари от ДСБ и членове на „Да, България“ също се хвалеха с победата на Иванчева на вота през 2016 като с партийна, а сега не казват и дума за поемане на политическа отговорност. Такава на практика трябва да се носи от цялото „ново“ дясно обединение – то е съставено от три партии, възхвалявали Десислава Иванчева.

Коментари

Задължително поле