Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Зелените площи, инфраструктурата, децата и грижата за тях – акцентите на старейшините от ВМРО-ПЛОВДИВ през 2018 г.

Децата и грижата за тях, инвестиции в детски площадки, детски ясли, зелени площи, инфраструктура и сигурност са акцентите в предложенията към бюджет-2018 на Община Пловдив, които направиха общинските съветници от ВМРО – БНД, част от групата на Патриотичния фронт в местния парламент под тепетата. Основна част от исканията им засягат детските заведения -240 000 лв. за изработване на проекти и извършване на основни ремонти в сградите на детските ясли в Пловдив и още 400 000 лв. за същата дейност, но в детските градини, 120 000 лв. за 20 нови площадки в яслите, 1,080 млн.лв. за проектиране и изграждане на 18 нови детски площадки – по 3 във всеки един от шестте района на града под тепетата. От ВМРО предлагат и отпускане на допълнителни 50 000 лв. за закупуване на LED осветителни тела, които да бъдат монтирани на съществуващи стълбове за парково и улично осветление в близост до детски площадки, на пешеходни пътеки до ясли, градини, училища, в обхвата на кръстовища до детски и учебни заведения. Както и на 320 000 лв. за ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари в близост до детски и учебни заведения в Пловдив.

Немалко са предложените средства и за инфраструктура – 600 000 лв. за текущо поддържане на улиците в Пловдив, 300 000 лв. за премахване на незаконни, неизползваеми или опасни общински сгради, 200 000 лв. за премахване на незаконни постройки, построени върху общинска собственост в районите “Северен”, “Източен” и “Централен”, и 200 000 лв. за изграждане на ново улично осветление по улици,на които до момента такова не е имало.

Останалите искания на „воеводите” от Патриотичния фронт в Пловдив са за увеличаване на фонд „Ин витро” на 100 000 лева, залагане на 60 000 лв. за проектиране на нови паркове, на места за почивка и благоустрояване на междублоковите пространства.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете