Как се храни Брад Пит

Състоянието на Стефан Данаилов остава критично

Камарата на представителите в САЩ осъди изтеглянето на американските войски от Сирия

Балъков потушил скандал на полувремето

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британска телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

Зелените с поредните измислици за Банско

След добрия летен сезон в Банско и прогнозите за поредна успешна зима, подготовката в курорта върви с бързи темпове. Това не се харесва на зелените НПО и както всяка година няколко екооорганизации започват негативни кампании срещу зимната столица на Балканите , съобщиха пред „Труд“ жители на общината.

Този път измислиците са на сайта на българския клон на швейцарската офшорка WWF.

С поредица фотоси, публикувани там, се прави опит да се тиражира манипулацията, че в ски зона Банско се сече нерегламентирано и се подготвя отклонение на коритото на река Глазне, за да се пълни някакъв несъществуващ в района язовир.

Истината е далеч по-различна – по предписание на дирекцията на Национален парк „Пирин“ се извършват укрепителни работи на ски пътя, където има ерозия. Трябва да се приложат стандартните превантивни мерки -поставяне на дървени подпорни стени и укрепващи мрежи, както и разчистване на дървета, предизвикващи опасност от свлачище. Всичко това се извършва от по предварително изготвен проект, който е съгласуван детайлно и са получени разрешения от МОСВ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

  1. Някой все още вярва ли на „Зелените“ начело с Тома Белев и Борислав Сандов? Вече цялата държава разбра, че Иво Прокопиев седи зад тях!

  2. Тези не са за защита на природата а за получаване на зелени американски гущери.

  3. Oф, хайде от кумова срама поне кажат няколко изречения и за Родопите, а?!

  4. Защо им вдигате акциите с подобни публикации? Кой изобщо отразява подобни сайтчета? Говорете за стандарта на хората в Банско, това ни итересува, а не някакви недоволни псевдо защитници. Няма ли срещу някоя баба или дядо да викнат, че събират дърва за огрев от гората?

  5. Абе, Труд, Цеко ли ви плати за този пасквил? Щом за вас Световният фонд за дивата природа (WWF) е „швейцарска офшорка“, то какво има да се коментира за другото, написано в статията? И напишете името на автора й , или го е срам от творбата си?

    1. Асене, а на теб Тома Белев ли ти плаща за да пишеш глупости под публикации в интернет?

  6. Зелените са манипулатори и очевидно, че Труд го знаят доста добре.

  7. Факт е, че Зелените цапат метеното, това им е бизнес модела на тях. Трябва да има държавна политика и глоби, когато някой се опитва да съсипва икономиката ни.

  8. Е не им ли писна на тия зелени човечета да хвърлят кал по българския туризъм???

  9. Нямам думи за наглите манипулативни опити на Зелените да съсипят всяко работещо нещо в тази държава. Може ли по този смешен и безочлив начин да изкарват една рутинна дейност, която е приета от законодателя, като видиш ли някакво престъпление. Ето за това видя ли зелен го заплювам и не вярвам на нито дума от това, което казва. За тези хора важи са парите и са готови на всичко, за да ги получат.

  10. Излиза, че всичко в тази държава трябва да се съгласува със Зелените, така ли? Ако човек не е получил тяхната благословия – разбирайте, ако не им е кихнал съответната сума, следват безпощадни атаки като тази измислица.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.