Сливен търси 100 000 лева за преместването и ремонта на паметник под ключ

Радев: Общността на българските евреи в Израел е мост за развитие на двустранния обмен в образованието и културата

Самолет от британския аеробатичен тим „Ред ароус“ се разби днес в Уелс

Международен екип ще кастрира безплатно кучета и котки в Сливен

Осем язовира в Карнобатско преляха Кметът Георги Димитров: Хвърляме торби с пясък, паника няма

Гръцкият външен министър: “Горна Македония” е предпочитаното име от Атина за бившата югорепублика

Български ритми огласиха Москва

С близо 3 млн.кубика се вдигна нивото в язовир “Асеновец”

Оздравителният план в болница „Пирогов“ започва да действа от април

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 март 2018 г.

Ангелкова: Подкрепяме българските деца, избрали да станат професионалисти за туризма на страната си

Полицай, заподозрян, че е изнасилил жена в патрулка, бе арестуван в Турция

Над 55 хил. зрелостници искат да се явят на матурите

Съдят бившия шеф на полицията в Асеновград Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт

Вълци нападнаха и удушиха домашни животни в ардинското село Синчец

Зеленогорски: Надявам се Радев да не е президент само на левицата

Снимка: Архив

“Пожелавам успех на г-н Радев и се надявам, че той ще бъде президент на цялата нация, а не само на левицата.
Иначе, изпускане на нерви от един висш държавник очевидно е проблем. Все пак, трябва да е ясно, че в политическата среда понякога такива неща се случват, но най-важното е да си запазиш нервите и да говориш за стратегическите приоритети.

Това каза пред БНР Найден Зеленогорски, който оцени речта на Румен Радев като „повече аналитична, отколкото реч на стратегическите приоритети“.

“Оценяваше се какво е свършено и какво не е свършено от мнозинството и от правителството. Малко ми прозвуча повече като реч на левицата, а не реч на президента, който иска да обедини нацията. В този смисъл, бих се надявал, наистина, господин Радев да докаже, че е президентът на всички българи. Някак си искаше ми се да се чуе кога ще бъде денят на изборите, може би и кой ще бъде служебният премиер. Това са все важни неща, защото буквално след седмица вече няма да има парламент, а ще има единствено служебен кабинет, ще има президент. Може би това ни наведе на мисълта, след като не сме чули всички отговори и по отношение на бежанци, на национална сигурност и на битова престъпност, да се свика един Консултативен съвет за национална сигурност още в рамките на този парламент, за да има и известна приемственост между бъдещия и настоящия министър-председател и да гарантираме сигурността на хората.”

Президентът и служебното правителство ще попаднат в средата на една тежка зима, пълна с проблеми с пътищата, тока и бежанците, изтъкна Зеленогорски и изтъкна че евентуален КСНС е „форма за взаимодействие“ и “подаване на ръка”.

СнимкаПолитологът проф. Александър Маринов коментира решението на депутати от РБ да напуснат залата в НС с думите:

Ако това е добронамерено, представям си какво ще бъде злонамереното. На реплики от място, обидни, той отговори с реплика, която, според мен, не е обидна. Ако някой е толкова чувствителен…. Но, като знаем нравите на българските депутати, не ми се вярва да са толкова лесно нараними души.

Маринов изтъкна, че в речта си Радев е припомнил позиции от кампанията:

По моему, това можеше да бъде спестено или силно резюмирано. За сметка на това на мен лично силно ми направи впечатление липсата на една негова ключова идея от предизборната кампания, а именно необходимостта от една национална визия, от голяма национална цел, която да бъде основа за обединението на нацията.

Проф. Александър Маринов подчерта, че изтъкването на голям приоритет като увеличаването на благоденствието на народа повече приляга на президента, отколкото анализа на секторите.

Българската външна политика е недостатъчно съобразена с националния интерес, коментира Маринов:

Никой нормален човек няма да отрече, че всяка от страните в ЕС отстоява своите интереси и колкото е по-силна, толкова е по-настойчива. Външните влияния са видими и тук не става въпрос за това да се противопоставя на участието ни в международните съюзи, а за това, че ние трябва да дефинираме кое е нашият интерес и невинаги да следваме сляпо някакви сигнали отвън. Това, според мен, мнозинството от българите го виждат и това нещо трябва да се коригира.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. найдене найдене що се не надяваше същото и за Плювналиев — плазмодий си но като сърфистите хвана вълнат садовски гашник

  2. Вървяла лисицата зад коча и се надявала да му паднат дисагите.

  3. Този на снимката го помня как се снимаше с цар Киро по митингите. Седесарски боклук от прехода

  4. Г-н Зеленогорски надявайте се ! Българският народ също се надяваше че СДС е инструмента който ще изрине комунистическата измет и да я прати на бунището на историята но не се оказа на висотата на времето ! Първо Желю ги върна на бял кон, после това направи и Иван Костов, а сега за втори път това прави и Бойко Борисов ! Трима души , но една и съща глупост ! Първият от наивност, а другите двама понеже се помислиха за велики ! Та нали вие се лепнахте за Борисов а той с нищо не се различава от БСП и ДПС мафиотите. Просто нямаше кой да му обясни, че държавата не е “Ипон” .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.