Зеленогорски: Точно когато трябваше да се видят добрите резултати от управлението, последва тази грешна стъпка на Борисов

Найден Зеленогорски

Точно когато трябваше да се оберат от обществото позитивните плодове от дясното управление, последва тая грешна стъпка с оставката на Борисов. Можеш да подаваш оставка като си изгубил парламентарните избори, но защо се смесиха президентските с правителството – нали това е смисълът на разделението на властите, заяви пред БНТ тази вечер Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на РБ.

Кой ще понесе отговорността,  ако дойдат на власт левите. Аз съм боец и не съм свикнал да давам завладян хълм просто така, категоричен бе той. Зеленогорски посочи, че от РБ излизат от преговорите спокойни с това, чеса направили всички възможни усилия да продължи дясно центристко управление.

Левите са въодушевени, те никога не се справят добре с управлението на страната. Десните изкарват парите, левите ги харчат и това е риск за страната, добави още той.

По думите му, всяка от парламентарните групи, преговаряли в последните дни, имала свои приоритети. Надявахме се при толкова усилени разговори да се стигне до консенсус, като се стъпи върху програмата , която изпълняваше сегашното правителство. Настоявахме да покажем смисъл да се продължи това мнозинство в това Народно събрание, което постигна немалко положителни за страната неща. 3,5 % икономически растеж, 15 милиарда фискален резерв, безработица под средната, спокойствието в държавата са добри резултати от дясно-центристкото управление, изброи Зеленогорски и прогнозира, че след предсрочните избори ще последва парламент, в който трудно ще се установи стабилно мнозинство. Ще направим всичко възможно да не допуснем лява вълна, подчерта също Реформаторът.

По думите му, няма раздор, имаше партньорски отношения, но не се разбрахме по антикорупционния закон – да бъде приет, както е внесен, защото какъв е смисълът да се гласува в зала антикорупционен закон „с извадени зъби”, обясни той и добави, че е търсен консенсус и по

съдебната реформа с конкретни мерки и срокове, както и по водещите за РБ реформи в здравеопазването, образованието, модернизирането на армията и икономическите мерки.

Той подчерта, че разчита сътрудничеството между сегашните партньори от мнозинството да продължи и в следващия парламент. Литература върху Конституцията не приемам, отговори той на въпрос дали не е малка групата на РБ, за да реализира мандата, като добави, че РБ стриктно спази върховния закон с консултациите за кабинет и в изпълнение на указа на президента РБ  да получи третия мандат. С ПФ, ГЕРБ, БДЦ и други депутати имаше мнозинство от около 130-140 гласа – достатъчно, за да продължи да работи ефективно този парламент и да не се хвърля страната в безвремие и каскада от избори, според Зеленогорски. Това, което днес стана, за мен е

„дежа вю” - като през 90-те години, посочи още той, визирайки, че е риск за страната перспективата за лява вълна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика