Министри обсъждат правата на жените в Токио

Си Цзинпин пристигна в Монако

Кой каза, че Италия няма поколение?

35-годишна жена загина при пожар в къща в ямболско село

Рамос отсрами нападателите на Испания

Изгубеното в Балкана дете е открито в труднодостъпна местност, без обхват Топ-планински спасител и двама полицаи са го намерили

Стивън Баркли: Възможни са избори във Великобритания, ако парламентът завземе контрола над процеса на Брекзит

Шефът на ДП ”Пристанищна инфраструктура”: Започваме да строим яхтени марини във Варна и Бургас

Мощният циклон „Вероника“ удари северозападното крайбрежие на Австралия

Участникът в „Гласът на България” по БТВ Тодор Ковачев пред „Труд”: Рокът е музика на почтеността и свободата

Когато вестите пърхат с крила Пощенските гълъби се използват от векове до днес

Във Варна правят уникална трансплантация на дървета Спасиха 50 липи, кипариси и ели от отсичане заради нов строеж

Няма следа от 2-годишния Юлиян от село Равнец Врачка казала на майката, че е в къща при жена

Жена падна в огън в Монтана и загина

Зам.-министър Ципов: На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери

„Зелено кино за зелена Дружба“ събра средства за залесяване на градинка в Дружба Организаторът на събитието ΝΕΤ1 удвои събраните средства

Софийският телеком NET1 организира киновечер за жителите и гостите на квартал „Дружба“ в София по надслов „Зелено кино за зелена Дружба“.  Събитието се проведе на 14 септември на брега на Дружбенското езеро и имаше благородната кауза за набиране на средства за озеленяване на градинката при блок 506 в квартала. Гостите на събитието дариха от сърце 656,86 лева.
„Да пазим, съхраняваме и създаваме, това е лична отговорност на всеки от нас – природата е за всички ни и за поколенията след нас.“, каза Петър Ризов, управител на NET1, който изрази радостта си от готовността на хората да се включват в подобни инициативи и обяви, че Телекомът ще удвои събраната сума, за да бъдат засадени повече нови дръвчета.
От името на „Фондация 77“, партньор на събитието, Никола Рахнев, създател на инициативата „Когато станем 100 000 – ще посадим гора“, поздрави жителите и гостите на квартала и NET1 за инициативата, като заяви: „Изключително благодарни сме на NET1 за протегнатата ръка и за доброто, което правим заедно, да покажем на хората колко е важно да се грижим, да бъдем отговорни и да водим живот в хармония с природата, както и че всички ние правим света, в който живеем и заедно можем всичко. За нас е удоволствие да направим Дружба по-зелена и по-красива“.
Вечерта премина с много емоции за деца и възрастни. В програмата на зелената киновечер  бяха включени разнообразни еко активности, „Детски научен клас“, прожекция на научното шоу „Теория на глупостта“ и филма „Зелените герои на Джеки Чан“, предоставени от партньора на събитието National Geographic. Всеки дарил средства получи подарък от NET1 и партньорите на събитието –  тениски, шапки, чаши, раници, фризбита и др.
С томбола бяха изтеглени специалните награди – лещи за телефон от National Geographic, дръвчета от Gorata.bg, девет тримесечни абонамента за мобилната телевизия на NET1 – PoketTV и голямата награда едногодишен абонамент за PoketTV.
Датата на засаждането на новите дръвчета, които ще бъдат закупени със средствата събрани от зелената инициатива, ще бъде обявена допълнително, а всеки желаещ ще може да се включи доброволно в залесяването.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.