„Зелено кино за зелена Дружба“ събра средства за залесяване на градинка в Дружба

Организаторът на събитието ΝΕΤ1 удвои събраните средства

Софийският телеком NET1 организира киновечер за жителите и гостите на квартал „Дружба“ в София по надслов „Зелено кино за зелена Дружба“.  Събитието се проведе на 14 септември на брега на Дружбенското езеро и имаше благородната кауза за набиране на средства за озеленяване на градинката при блок 506 в квартала. Гостите на събитието дариха от сърце 656,86 лева.

„Да пазим, съхраняваме и създаваме, това е лична отговорност на всеки от нас - природата е за всички ни и за поколенията след нас.“, каза Петър Ризов, управител на NET1, който изрази радостта си от готовността на хората да се включват в подобни инициативи и обяви, че Телекомът ще удвои събраната сума, за да бъдат засадени повече нови дръвчета.

От името на „Фондация 77“, партньор на събитието, Никола Рахнев, създател на инициативата „Когато станем 100 000 – ще посадим гора“, поздрави жителите и гостите на квартала и NET1 за инициативата, като заяви: „Изключително благодарни сме на NET1 за протегнатата ръка и за доброто, което правим заедно, да покажем на хората колко е важно да се грижим, да бъдем отговорни и да водим живот в хармония с природата, както и че всички ние правим света, в който живеем и заедно можем всичко. За нас е удоволствие да направим Дружба по-зелена и по-красива“.

Вечерта премина с много емоции за деца и възрастни. В програмата на зелената киновечер  бяха включени разнообразни еко активности, „Детски научен клас“, прожекция на научното шоу „Теория на глупостта“ и филма „Зелените герои на Джеки Чан“, предоставени от партньора на събитието National Geographic. Всеки дарил средства получи подарък от NET1 и партньорите на събитието -  тениски, шапки, чаши, раници, фризбита и др.

С томбола бяха изтеглени специалните награди - лещи за телефон от National Geographic, дръвчета от Gorata.bg, девет тримесечни абонамента за мобилната телевизия на NET1 - PoketTV и голямата награда едногодишен абонамент за PoketTV.

Датата на засаждането на новите дръвчета, които ще бъдат закупени със средствата събрани от зелената инициатива, ще бъде обявена допълнително, а всеки желаещ ще може да се включи доброволно в залесяването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини