Земеделец потърси помощ от омбудсмана за неизплатени 225 635 лева

Земеделски производител на оранжерийни домати от Лясковското село Джулюница потърсиха съдействие от омбудсмана Мая Манолова заради не изплатена финансова помощ на стойност 225 635 лв за 2014 г.. Той е трябвало да получи средствата като компенсация заради наложеното руско ембарго.

"От Великотърновска област осем земеделски производители са кандидатствали за такива компенсации, пари не са получили само моите клиенти. Грешката, допусната от служителите на Областната дирекция "Земеделие", е призната в официален документ", поясни Павлин Стоянов, адвокат на потърпевшия Стефан Стефанов, който в землището на Джулюница отглежда 225 000 тона домати на година.

За да получи средствата си, земеделският производител е завел дело в Административния съд. Стоянов поясни, че преди да се произнесе съда, трябва да се попълнят още доказателства.

Мая Манолова, която във вторник дойде в Горна Оряховица отново с влак, заяви, че е проучила случая, с който беше запозната още по време на първата си приемна във влака София - Варна. Тя обеща да попита Министерството на земеделието защо администрацията не си е свършила работата. Другата част от въпросите, които бяха поставени пред омбудсмана бяха свързани с банките, които продължават да обявяват кредити да изискуеми.

След приемната в Горна Оряховица, Мая Манолова изнесе лекция в зала „Европа“ в Ректората на Великотърновския университет на тема: „Омбудсманът като гарант на правовата държава“. тя говори пред младите хора по покана на Дипломатически клуб „Имхотеп“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България