Земеделска техника изгоря при пожар в кооперация

Снимка: Pixabay/Архив

Два трактора, сеялка и покрив от 1 400 кв. м. изгоряха в двора на земеделската кооперация в търговищкото село Алваново. Стихията се разразила към 17,20 часа в понеделник, съобщиха от противопожарната служба в Търговище. Пазачът, който бил в близост, чул странен звук и видял как плъзва огън.  Наоколо нямало хора.

Работници  успели да измъкнат от сградата и в съседство от огъня зърнокомбайн, две сеялки, торачка, хедер за зърнокомбайн и друга техника.

За овладяване на големия пожар били изпратени три противопожарни автомобила и били използвани 42 000 литра вода. Гасенето продължило до около 21 часа, но останали дежурни да следят ситуацията.

Във вторник на мястото на огнения инцидент беше правен повторен оглед, за да се установи евентуално причината за пожара. Първоначалната версия е, че може да е станало късо съединение в инсталацията на сградата.

От селото казаха, че разчитали на кооперацията да обработва земите им и били доволни. Смятат, че сградата, която е горяла, имала застраховка и се надяват и техниката също да е била защитена за такъв риск.

Към момента все още няма яснота за размера на нанесените щети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони