От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Гайди, заря и регата за 3 март във Варна

БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ

Зоран Заев: Македония и Гърция ще намерят достойно решение на спора за името

Александър Симов: Оставката на Теменужка Петкова може да се окаже калкулирана

Дженифър Лорънс работи по документална поредица за сексуалния тормоз

Борисов открива инвестиционен форум на ЕБВР за Западните Балкани в Лондон

Два тира са катастрофирали на „Тракия“, няма сериозно пострадали

Земеделските производители обсъждат бъдещето си след 2020 г.

Начало на големия дебат за бъдещето на Общата селскостопанска политика /ОСП/ след 2020 г. слага V годишна среща на земеделските производители, обяви при откриване на форума в Златни пясъци председателят на АЗПБ в България Венцислав Върбанов.

На форума присъстват близо 500 представители на над повече от 20 браншови организации, а сред гостите е и Йежи Плева, генерален директор на дирекция “Земеделие и развитие на селските райони “в ЕК.

Според Върбанов обвързаната подкрепа и подпомагането на хектара трябва да бъдат запазени и през следващия програмен период.„През миналата година Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ проведе редица срещи в Брюксел с най-голямата фермерска организация Копа Коджека и с асоциациите на немските и белгийските земеделци. Там ние получихме тяхната подкрепа затова, че безспорният приоритет, за който трябва да работим, е запазване на директните плащания и обвързаната подкрепа“, каза още Върбанов.

Целият бранш трябва да се обедини около обща платформа с приоритети и на тази база и в сътрудничество с държавната администрация България трябва да излезе с национална позиция.Ясно е, че по темата предстоят тежки разговори в рамките на ЕС, посочи Върбан. Той припомни, че вече има много гласове за това парите на фермерите да бъдат намалени и не е изключено още през настоящия програмен период да бъдат ограничени средствата за големите производители, а по-сериозна подкрепа да получат дребните и средните. Това е справедливо, но въпросът е в динамиката на събитията и в нашата национална позиция, каза още Върбанов. Според него официалният дебат за Общата селскостопанска политика ще започне в началото на следващата година по време на българското председателство на ЕС.

V годишна среща на земеделските производители се провежда под надслов”10 години членство на България в ЕС”.На обсъждане ще бъде подложена предстоящата кампания за директните плащания и Кодекса за поземлените отношения. Сред основните теми на конференцията са и новостите в контрола и мониторинга от страна на Държавен фонд „Земеделие” по одобрените и изпълнени проекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.