АПИ: През нощта се очаква снеговалеж, отложете пътуванията за сутринта

Арестуваха мъж, опитал се да пробие с колата си охраната на американска военна база във Великобритания

Съдът остави в ареста полицай, обвинен в покровителство на криминални лица

Николина Ангелкова: Ще работим с Индия за увеличаване на туристите и привличане на инвестиции

Кметът на Свищов откри Коледен благотворителен базар Изложението ще остане в парка на площад "Свобода" от 18 до 24 декември

Цацаров прехвърля 10 тежки дела на следствието (обзор) Борислав Сарафов встъпи в длъжност в НСлС

Полицията в Сливен издирва 48-годишен мъж

Бивш моряк загина в пожар

Сертификационни стрелби се проведоха на Учебен полигон „Ново село“

Бивш лейтенант на Очите в затвора за превишена скорост

Петима от побойниците в Асеновград ще лежат в затвора от 8 до 22 месеца, шестима се разминаха с условни присъди

Област Шумен усвоява 37 млн. лв. за пътища

41 млн. евро допълнително получи България по Международен фонд „Козлодуй“

Плувен празник „Коледни делфини“ зарадва 88 деца

Нено Димов подписа договор за инсталациите за отпадъци на Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово

Земеделските производители обсъждат бъдещето си след 2020 г.

Начало на големия дебат за бъдещето на Общата селскостопанска политика /ОСП/ след 2020 г. слага V годишна среща на земеделските производители, обяви при откриване на форума в Златни пясъци председателят на АЗПБ в България Венцислав Върбанов.

На форума присъстват близо 500 представители на над повече от 20 браншови организации, а сред гостите е и Йежи Плева, генерален директор на дирекция „Земеделие и развитие на селските райони „в ЕК.

Според Върбанов обвързаната подкрепа и подпомагането на хектара трябва да бъдат запазени и през следващия програмен период.„През миналата година Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ проведе редица срещи в Брюксел с най-голямата фермерска организация Копа Коджека и с асоциациите на немските и белгийските земеделци. Там ние получихме тяхната подкрепа затова, че безспорният приоритет, за който трябва да работим, е запазване на директните плащания и обвързаната подкрепа“, каза още Върбанов.

Целият бранш трябва да се обедини около обща платформа с приоритети и на тази база и в сътрудничество с държавната администрация България трябва да излезе с национална позиция.Ясно е, че по темата предстоят тежки разговори в рамките на ЕС, посочи Върбан. Той припомни, че вече има много гласове за това парите на фермерите да бъдат намалени и не е изключено още през настоящия програмен период да бъдат ограничени средствата за големите производители, а по-сериозна подкрепа да получат дребните и средните. Това е справедливо, но въпросът е в динамиката на събитията и в нашата национална позиция, каза още Върбанов. Според него официалният дебат за Общата селскостопанска политика ще започне в началото на следващата година по време на българското председателство на ЕС.

V годишна среща на земеделските производители се провежда под надслов“10 години членство на България в ЕС“.На обсъждане ще бъде подложена предстоящата кампания за директните плащания и Кодекса за поземлените отношения. Сред основните теми на конференцията са и новостите в контрола и мониторинга от страна на Държавен фонд „Земеделие” по одобрените и изпълнени проекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.