Фирма на жената на Лозан Панов купила от „Артекс“ четиристаен апартамент и два гаража за 225 евро на квадрат

Румен Радев ще се срещне с президента на Египет

Британските депутати поемат контрола върху Брекзит за един ден

С един удар – 4 глупости

Изстрадахме точка в Косово, Хубчев отказа да коментира темата „Левски“

На 26 март 2019 да почерпят

Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Земеделските производители обсъждат бъдещето си след 2020 г.

Начало на големия дебат за бъдещето на Общата селскостопанска политика /ОСП/ след 2020 г. слага V годишна среща на земеделските производители, обяви при откриване на форума в Златни пясъци председателят на АЗПБ в България Венцислав Върбанов.

На форума присъстват близо 500 представители на над повече от 20 браншови организации, а сред гостите е и Йежи Плева, генерален директор на дирекция „Земеделие и развитие на селските райони „в ЕК.

Според Върбанов обвързаната подкрепа и подпомагането на хектара трябва да бъдат запазени и през следващия програмен период.„През миналата година Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ проведе редица срещи в Брюксел с най-голямата фермерска организация Копа Коджека и с асоциациите на немските и белгийските земеделци. Там ние получихме тяхната подкрепа затова, че безспорният приоритет, за който трябва да работим, е запазване на директните плащания и обвързаната подкрепа“, каза още Върбанов.

Целият бранш трябва да се обедини около обща платформа с приоритети и на тази база и в сътрудничество с държавната администрация България трябва да излезе с национална позиция.Ясно е, че по темата предстоят тежки разговори в рамките на ЕС, посочи Върбан. Той припомни, че вече има много гласове за това парите на фермерите да бъдат намалени и не е изключено още през настоящия програмен период да бъдат ограничени средствата за големите производители, а по-сериозна подкрепа да получат дребните и средните. Това е справедливо, но въпросът е в динамиката на събитията и в нашата национална позиция, каза още Върбанов. Според него официалният дебат за Общата селскостопанска политика ще започне в началото на следващата година по време на българското председателство на ЕС.

V годишна среща на земеделските производители се провежда под надслов“10 години членство на България в ЕС“.На обсъждане ще бъде подложена предстоящата кампания за директните плащания и Кодекса за поземлените отношения. Сред основните теми на конференцията са и новостите в контрола и мониторинга от страна на Държавен фонд „Земеделие” по одобрените и изпълнени проекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.