Земеделското министерство праща на прокурор казуса с реституираната метростанция

Министерството на земеделието ще сезира органите, които са оторизирани да разследват измамата с фалшивата реституция, с която метростанция „Младост 3” в София стана частна. Това каза началникът на отдел отдел „Поземлена собственост и поземлени отношения” в земеделското министерство Лилия Стоянова по БТВ. по думите й извършената проверка не е открила оригинални документи за възстановяването на собствеността.

По случая извършихме пълна проверка в архива на общинска служба „Панчарево” и не открихме оригинални документи по преписка за възстановяване на собственост на Иван Алексиев Иванов. Намерихме заявление, входирано в книжния регистър на службата под номер, под който фигурира друго заявление на друг човек, който няма нищо общ с Иван Алексиев”, обясни тя.

Според Стоянова става въпрос за съставяне на документи с невярно съдържание и за включване в архива на една преписка, от която в момента са оставени само ксерокопия.

Тя призна, че вероятно служител е опитал да легитимира действието по собствеността. „Служителите в общинска служба „Панчарево” от 1992 г. досега са сменяни многократно”, посочи Стоянова.

„През 1994 г. този имот, който фигурира в решението, не е съществувал. Той се създава с одобряването на подробния устройствен план, направен във връзка със строежа на метрото. През 1994 г. тази територия е била земеделска земя и по съществуващия стария кадастър е била държавна собственост на Министерството на отбраната. Трябва да са били гадатели, за да разберат, че този номер на имот ще се появи след 20 г. точно там”, допълни тя.

„Органът на възстановяване е общинската служба на земеделието, която е на подчинение на земеделското министерство. Ние не контролираме издаването на всяко едно решение”, заяви Стоянова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.