Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до Ердоган по повод влаковата катастрофа в Турция

Радев заминава на двудневно посещение в Йордания И съпругата му ще бъде с него

Земеделците отмениха протеста Няма да бъдат третирани като търговци, а като потребители в закона за контрол над горивата

На срещата в МС стана ясно, че новите изисквания се предвижда да влязат в сила от следващата година.

Земеделците отмениха протеста. Няма да влизат с трактори и комбайни в бензиностанциите. Повод за недоволството им беше, че в проектозакона за горивата производителите са третирани като търговци и това ще им донесе допълнителна административна и финансова тежест.

След среща на производителите с премиера Бойко Борисов, ресорния министър Румен Порожанов и вносителя на законопроектта Емил Димитров-Ревизоро, земеделците съобщиха, че се отказват от протести.
“С промени в законопроекта за контрол над горивата ще заложим земеделския производител като потребител, а не като търговец на горива”, съобщи на брифинг в МС министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

“Секторът вече е на светло, с ясни правила, платени данъци и акцизи”, допълни Порожанов.
За да се подготви браншът за новите изисквания се предвижда текстовете да влязат в сила от следващата година. На срещата премиерът гарантирал, че ПГ на ГЕРБ ще подкрепи проекта.

“Труд” още в петък съобщи, че компромисите включват още земеделците да не представят обезпечение от 20 000 лева банкова гаранция за вътрешните им петролни складове, удостоверение за базите им да се дава безплатно и да не закупуват нивомери.

Председателят на Комисията за борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров – Ревизоро увери, че предложенията на финансовия министър Владислав Горанов и на министър Порожанов ще бъдат внесени лично от него между първо и второ четене на закона, а работни групи ще имат задачата да го придвижат възможно най-бързо.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.