Зехтинът забавя процеса на стареене

Предпазва от рак и диабет

Последните проучвания потвърждават, че консумацията на повече храни с богато съдържание на полезни мазнини като ядките, растителните масла и рибата имат множество защитни свойства. Те също така са и от полза за абсорбирането на множество витамини и ни засищат.

Консумацията на зехтин например намалява риска от развитие на сърдечно-съдово заболяване, рак и диабет. Оказва се, че различни съединения в него, включително олеиновата киселина, защитават организма на клетъчно ниво, като забавят процесите на стареене.

За да се възползваме в най-голяма степен от ползите на зехтина, следва да избираме екстра върджин, при който обработката е най-малка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл