Зидан: Ако бях в Реал, щях да взема Ямал

Един от най-успешните треньори на Реал Мадрид Зинедин Зидан коментира представянето на Ламин Ямал на ЕВРО 2024. Звездата на Испания блесна само на 16 години. "Може да сте фен на Реал Мадрид или на който и да е друг отбор, но трябва да приемете големия талант и страхотния играч, който е Ламин Ямал, той ни изненада всички. Няма да се изненадам, ако спечели "Златната топка" сега или през следващия сезон, той е уникален играч. А иначе, ако бях президент на Реал Мадрид, щях да подпиша с Ямал."
"На Европейското първенство мнозина казаха, че той не е имал манталитета или зрелостта да се изправи срещу това, но Ямал накара мнозина да млъкнат, той е шампион и един от най-добрите играчи в турнира и най-добрият млад играч, очаквам страхотни неща от него", добави Зидан. 

Иначе Барселона реши да не взима Ямал на американското турне на тима, за да не го претоварва предвид тежкия календар от мачове в Ла Лига, Купата на Краля и Шампионска лига.  

Селекционерът на Испания пък посъветва клуба да не го допускат поне няколко години до пресконференции след двубоите, ако искат да опазят психиката му от медийни скандали. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят