Зидан остави асовете Бензема и Марсело в Мадрид

Real Madrid's French forward Karim Benzema (L) celebrates a goal with Real Madrid's defender Sergio Ramos during the Spanish league football match Malaga CF vs Real Madrid CF at La Rosaleda stadium in Malaga on May 21, 2017. / AFP PHOTO / SERGIO CAMACHO

Старши треньорът на „Реал“ (Мадрид) Зинедин Зидан бе принуден да остави извън групата за тежкото гостуване на „Борусия“ (Дортмунд) опитните футболисти Марсело, Карим Бензема, Матео Ковачич и лятното попълнение Тео Ернандес. Карето страда от различни контузии. Голямата новина на „Сантяго Бернабеу“ е завръщането на Тони Крос след травма, която го извади за визитата на „Алавес“ (2:1) през уикенда.

Френският специалист взе общо 20 играчи за срещата в Германия от груповата фаза на Шампионската лига. В Испания пък разкриха, че Зидан вече е наясно със стартовия състав. В средата на терена ще си партнират Лука Модрич, Иско и Каземиро, а ако е напълно възстановен, от първата минута ще започне и Крос. Атаката пък ще бъде водена от Роналдо и Гарет Бейл.

По традиция „балета“ няма поводи за радост при гостуванията си на „Сигнал Идуна Парк“. От 6 визити на „Борусия“, носителят на трофея от последните два сезона, няма успех - 3 равенства и 3 загуби.

Задачата на „Реал“ става още по-трудна и от факта, че от началото на сезона „жълто-черните“ са във впечатляваща форма. В Бундеслигата тимът на Петер Бош е лидер с 5 победи и 1 реми при голова разлика 19:1.

В часовете преди мача мегазвездата на „Реал“, португалецът Кристиано Роналдо, трогна за пореден път света. След като получи писмо от Мексико от роднина на загиналия при земетресението 6-годишен Сантяго, нападателят изпрати сърдечни съболезнования на семейството на невръстния му фен. Те бяха придружени и с фланелка на играча с подпис, каквото е било и най-голямото желание на малчугана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят