Съдията, който не дава дузпа

На 17 март 2018 да почерпят

Луиза Григорова дава любовни съвети на тийнейджърки 16 известни българки споделят за първия секс и други истории

Лара Крофт раздава секси ритници Елизабет Шу се завръща в главната женска роля

Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Доналд Туск: ЕС ще изпрати ясно послание за отравянето на Сергей Скрипал

Макрон: Русия стои зад покушението срещу Скрипал

Ремонтират централен водопровод в Бургас

Саудитска Арабия и хутите водят тайни преговори за спиране на войната

Маколи Кълкин излиза на ринга срещу Александър Русев Мистър "Сам в къщи" единствен прие предизвикателството на кечиста

Александър Сабанов, ВМРО: Търканията в Обединени патриоти са само между лидерите

Руският посланик в Лондон е получил дипломатическа нота за състоянието на Сергей и Юлия Скрипал

Русия отрече да извършва бойни полети над Източна Гута

Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

Пламна покривът на необитаема сграда в центъра на София

Зимата замрази касови апарати в отдалечени села

Тежките зимни условия и трудната проходимост на пътищата в Добруджа изкушиха някои търговци от отдалечените села да не отчитат на касовите апарати извършените от тях продажби.

При дистанционно наблюдение на фискалните устройства инспекторите от НАП във Варна са установили, че магазин за хранителни стоки в тервелското село Зърнево отчита  от началото на месец декември до 25 януари символичния оборот от 30 стотинки, съобщиха от пресслужбата на приходната агенция в Добрич.  На място е изпратен екип от „Оперативни проверки“  към ТД на НАП Варна, който установил, че в хранителния магазин се извършват продажби, но те не се отчитат на касовия апарат. За това нарушение на търговеца е съставен акт за административно нарушение и магазинът е запечатан за срок от 14 дни. Още 7 обекта са запечатани от началото на годината за неиздаване на касови бележки или липса на касов апарат.

Сред тях за срок до 30 дни са затворени склад за домашни потреби и цех за производство на сладкарски изделия във Варна, бензиностанция в Силистра и др. През месец януари инспекторите от НАП Варна са извършили проверки на 22 търговски обекта в Добрич, като са съставили 8 акта за нарушения. 3 от тях са за неиздаване на касови бележки, а останалите за други нарушения на данъчните закони.

От НАП напомнят на търговците, че всички касови апарати се наблюдават дистанционно от приходната агенция. В Добрич под наблюдение са общо 6682 фискални устройства. Освен големите търговски обекти за продажба на хранителни стоки, питейни заведения и магазини за хранителни стоки данъчните следят и оборотите на 115 фризьорски салона, 53 магазина и щандове за продажба на цветя и  49 автомивки. Дистанционно се  наблюдават и оборотите на 13 златарски ателиета, 12 фитнес зали, 11 обменни бюра, 8 погребални агенции и др.

 

Санкцията за неиздадена касова бележка е в размер от 500 до 2000 лв. При повторно нарушение размерът на наказанието e от 1000 до 4 000 лв. За продавача, който е   длъжен  да издаде касовия бон, но не го е направил,  глобата е от 100 до 500 лева. Освен наложените санкции търговците рискуват обектите им да бъдат запечатани за срок до 30 дни, предупреждават от НАП.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.