От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Зимата затвори училища в Шуменско

Снегът и навяванията затвориха училища в 6 общини в област Шумен – Венец, Каолиново, Никола Козлево, Върбица, Хитрино и Шумен. Преустановяват се учебните занятия в СУ „Никола Вапцаров“ във Венец, защото децата не са успели да пристигнат от съседните населени места. Възможно е неочакваната ваканция да бъде удължена. Кметът на Каолиново Нида Ахмедов също е обявил за неучебно времето до 28 февруари включително. Детските градини в Каолиновско няма да работят до 2 март. Свикани кризисни щабове в другите населени места вземат решения.

От кметството в Шумен съобщиха, че няма населени места без ток и вода. Още от петък кметовете на села са предупредени да предприемат необходите мерки и да осигурят достъп до училища, детски градини и здравни заведения. Общинската пътна мрежа се поддържа от „Автомагистрали – Черно море“.

В Шумен снегопочистващата техника на фирмите „РТК“, „Екомакс“ и Обединение „Зимно поддържане“ работи без прекъсване по улиците и булевардите в града от 02 часа през нощта. От вечерта в неделя улиците са били обработени превантивно с химически материали, за да не се допуснат заледявания. От общината призовават работещите в различните институции, търговски обекти и гражданите да почистят тротоарите пред сградите, в които работят, и пред домовете си.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.