Златен требъл в бокса

До златен требъл стигнаха националките ни по бокс на европейското в зала „София“. И трите ни финалистки спечелиха решителните мачове и за първи път в кариерата си ликуваха на континенталния връх в своите категории.

Световната шампионка Станимира Петрова сякаш бе преобразена на това първенство след провала на олимпиадата в Рио, където отпадна още на старта в категория до 51 кг. Сега софиянката бе сменила тактиката си под ръководството на новия треньор Борислав Георгиев - предизвикваше и контраатакуваше. Така заслужено стигна до успеха с 3:0 съдийски гласа срещу Анна Алимарданова в категория до 54 кг. С това българката взе реванш за загубата си от азерката на европейските игри в Баку през 2015 г.

След 3 сребърни медала от първенства на континента Севда Асенова най-накрая ликува със златото при най-леките до 48 кг. Тя бе доста по-активна от шведката Лизе Сандебиер и заслужено реферите дадоха победата на българката с 3:0.

За финал Деница Елисеева измъкна злато с успеха срещу туркинята Сати Бурку с 2:1.

Това първенство бе и най-успешното за женския ни бокс, след като досега България имаше само една титла - на Стойка Петрова от Букурещ 2014. В актива си страната ни вече притежава 12 отличия от първенства на континента.

На снимката СТАНИМИРА ПЕТРОВА

АВТОР БОНЧУК АНДОНОВ

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт