Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Златко Живков се кандидатира за шести мандат за кмет на Монтана Четири партии застанаха зад дългогодишния градоначалник

Кметът на Монтана Златко Живков, който управлява северозападната община вече пет мандата, издигна кандидатурата си за шести път. Четири партии застанаха зад един от най-дългогодишните местни управници в страната и му пожелаха успех в изборите наесен.

„ Отивам отново на избори и искам доверието на хората, защото проучване, направено през последния месец, показа , че 62 % от гражданите на Монтана са оптимисти за пътя на общината. И очакват от мен и екипа ми да продължим развитието на областния град и района!”, каза Живков.

Той определи последните две десетилетия като изключително силен период за общината и подчерта , че само в последните четири години в града и 23-те сила са инвестирани над 30 млн. лева от ЕС, местната хазна и национални програми, които коренно са променили облика им. А с изпълнените близо дузина екопроекти Монтана е сред първи пет най-зелени и чисти общини в България.

Подкрепа за градоначалника дадоха от БНД, СДС, Движение „България на гражданите” и ВМРО. „Преди миналите избори казах, че Златко Живков е „майстор” в кметските дела, днес след още един изпълнен с много работа мандат той е още по-подготвен, по-опитен и пълен с идеи и е направо „професор по местно самоуправление”, заяви Найден Зеленогорски – председател на Асоциацията на българските градове и региони. „Да можеш да работиш със седем народни събрания и с девет правителства това показва целеустременост, твърдост и същевременно гъвкавост”, каза доц. Борислав Великов – председател на 39-тото народно събрание и депутат в три парламента от област Монтана. Той обяви, че партия БНД ще подкрепи кандидатурата на Живков. „Няма по-добър кмет, които да е управлявал областен център”, бяха пък думите на главния секретар на СДС Илия Лазаров. Подкрепа на Златко Живков декларира и Димитър Делчев – председател на партия „Движение България на гражданите”. „ Живков създаде уникален политически модел в Монтана, при които хората стоят на първо място”, подчерта в словото си депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

А председателят на Общинския съвет на Монтана Иво Иванов освен пожеланията за успех и сътрудничество за вота, подари на Живков тениска с негова снимка от първия мандат. Емилия Лисичкова председател на фондация „Агора” окачестви кмета на града край Огоста като „човек на бъдещето, визионер, който застава смело пред предизвикателствата, умее да носи отговорност и да довежда нещата до край”. С искреното си думи развълнува събралите са да подкрепят Златко Живков политици и граждани 18 годишната Енея. „Монтана ми даде старт в живота, тя е моят дом и ще продължа да се завръщам. Искам града ни да продължи да се развива. Вярвам, че и през следващия етап г-н Живков и екипът му няма да забавят наложено темпо”, каза тя.

Подкрепа за шести мандат на Златко Живков дадоха и председателят на клуба на учителите- пенсионери „Будители народни” Венета Иванова, и капитанът на отбора по баскетбол Димана Макариева, която благодари на кмета за това , че в последните 20 години Монтана е най-спортният град в България. А в специално послание, почетният гражданин на Монтана хирургът-онколог проф. Иван Гаврилов заяви „Златко Живков няма нужда от хвалебствия, защото в съзнанието на хората си е изградил образа на всеотдаен, грижлив и уникален стопанин!” За да подкрепят досегашния управник на Монтана и да му пожелаят успех за шестия му мандат, в лесопарк „Калето” се събраха близо 600 негови приятели, съмишленици и подръжници. А отец Николай отслужи водосвет за успех на кметската кампания и здраве и благоденствие на жителите на Монтана,общината и страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.