Един човек е загинал при тежка катастрофа край Елхово

Крум – крадецът уличен в нови 4 обира на жилища От полицейска униформа до чанти на лекарки са сред "ударите" на шуменеца

Кола се запали при задвижване

Бразилецът Маркиньос, бивш национал на България, ексклузивно пред „Труд“: ЦСКА върви нагоре

Спипаха трима столичани в момент на предлагане на дрога

Със сензорна система ще ловят изстрели на бракониери в НП “Пирин“

Арестуваха две българки в Милано заради обир на студентка

60-годишна жена се хвърли от скала

Подобрява се състоянието на момичето, блъснато от джип на столичен булевард

От МВР не потвърждават информацията за пътен инцидент на спирка в София

Няма опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Диана Ковачева: Омбудсманът е винаги на страната на гражданите

Роудстър за 1,7 млн. евро без покрив и челно стъкло McLaren Elva ускорява до 200 км/ч за по-малко от 7 секунди

МВР с масови проверки по пътищата заради катастрофите в последните дни

Пророк Йоло “Библия на българите и човечеството” влезе в сакралната книжнина

„Златна звезда“ за медиците от УМБАЛ „Св. Марина“

Български лекарски съюз удостои с почетен знак „Златна звезда“ и грамота лекарите от варненската УМБАЛ „Св. Марина“ за високия им професионализъм и всеотдайност при спасяването на пострадалите от Хитрино. „В случилата се трагедия се откроява един истински светъл лъч – това е стореното от медиците, които първи се отзовават на помощ.

Те не се интересуват, че денят е събота, че работното им време отдавна е приключило, че точно в този момент не са дежурни. Единственото, което ги води, е техният професионален и човешки дълг. Част от най-тежко пострадалите се поемат от Университетската болница „Св. Марина“. Всички лекари, професионалистите по здравни грижи, служители от техните екипи работят всеотдайно и безспирно. Стореното от медиците е красноречиво доказателство, че можем да сме солидарни и да се разбираме в болката, да си помагаме в бедата и да бъдем заедно.

От нас, лекарите, се изисква работа, опитност, отворени очи към новостите и висок морал. Катастрофата в Хитрино показа, че тези качества не липсват на съсловието ни. Затова Българският лекарски съюз награждава екипите, изпълнили безрезервно своя дълг“, обяви зам.-председателят на БЛС д-р Галинка Павлова, която връчи високото отличие на изпълнителния директор на „Св. Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов. Той благодари за признанието и отново похвали работата на екипите. „От името на ръководството и лично от мое име благодаря на всички, които бяха на работа, и на тези, които бяха повикани от домовете си.

Всички се справиха перфектно, блестящо, показаха висок професионализъм, с което още веднъж затвърдиха името на „Св. Марина“ като една високотехнологична, модерна болница, готова да се справи във всякакви ситуации“, заяви проф. д-р Игнатов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.