"Златна звезда" за медиците от УМБАЛ "Св. Марина"

Български лекарски съюз удостои с почетен знак "Златна звезда" и грамота лекарите от варненската УМБАЛ "Св. Марина" за високия им професионализъм и всеотдайност при спасяването на пострадалите от Хитрино. "В случилата се трагедия се откроява един истински светъл лъч - това е стореното от медиците, които първи се отзовават на помощ.

Те не се интересуват, че денят е събота, че работното им време отдавна е приключило, че точно в този момент не са дежурни. Единственото, което ги води, е техният професионален и човешки дълг. Част от най-тежко пострадалите се поемат от Университетската болница "Св. Марина". Всички лекари, професионалистите по здравни грижи, служители от техните екипи работят всеотдайно и безспирно. Стореното от медиците е красноречиво доказателство, че можем да сме солидарни и да се разбираме в болката, да си помагаме в бедата и да бъдем заедно.

От нас, лекарите, се изисква работа, опитност, отворени очи към новостите и висок морал. Катастрофата в Хитрино показа, че тези качества не липсват на съсловието ни. Затова Българският лекарски съюз награждава екипите, изпълнили безрезервно своя дълг", обяви зам.-председателят на БЛС д-р Галинка Павлова, която връчи високото отличие на изпълнителния директор на "Св. Марина" проф. д-р Валентин Игнатов. Той благодари за признанието и отново похвали работата на екипите. "От името на ръководството и лично от мое име благодаря на всички, които бяха на работа, и на тези, които бяха повикани от домовете си.

Всички се справиха перфектно, блестящо, показаха висок професионализъм, с което още веднъж затвърдиха името на "Св. Марина" като една високотехнологична, модерна болница, готова да се справи във всякакви ситуации", заяви проф. д-р Игнатов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони