Златно и мраморно куче идват за първи път на киноложките изложби в Пловдив

Изключително редките и интересни кучета от породите мерл и голддаст йоркшир териер пристигат за първи път в Пловдив за участие в киноложките изложби, които ще се проведат тази събота и неделя край палата 6 на Международния панаир в Пловдив. Те са сред претендентите за международни шампионски титли, за които ще спорят 300 домашни любимци от около 40 породи.

Кучетата мерл имат окраска, наподобяваща мрамор, а представителите на породата "Голддаст йоркшир териер" са с бяло-златист или златист цвят на козината. Наред с тях ще дефилират елитни представители на популярни породи. В събота в панаира в града под тепетата ще се проведат и специализираните изложби за българско овчарско куче и САСІВ за Купата на кмета на Пловдив. В неделя пък е националната изложба А-САС за Купата на дружество "Любители на кучето"-Пловдив.

Киноложките изложби са съпроводени от атрактивни конкурси и развлекателна спортна програма. На 1 април публиката ще се забавлява с конкурсите "Най-добра развъдна двойка", "Най-добър развъдник", "Дете и куче" (за малчугани под 12 години) и "Млад хендлер". Спортната програма пък включва демонстрации по аджилити, послушание и фризби-фристайл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони