Знаменитости срещу бялата сватбена рокля

Сара Джесика Паркър

Холивудски момичета пренебрегват традициите

Нестандартните булки не са от днес

Всяко момиче мечтае за деня на сватбата, в който да облече пищна бяла рокля. Но когато този момент настъпи, някои смело пренебрегват установените правила и се превъплъщават в образа на бунтарки, заставайки пред олтара дори с дънки и маратонки.

Така че бяла рокля вече не е единствената възможна опция за този ден - много звезди също избират алтернативни модни решения. В нашата селекция събрахме някои шумно обсъждани през годините нестандартни булченски облекла, в които знаменити момичета като Мерилин Монро, Сара Джесика Паркър, Амал Клуни и други казаха “да” на половинките си.

Елизабет Тейлър - със 7 съпрузи и 8 сватби

Елизабет Тейлър - звездата, която се е омъжвала толкова много пъти, че всички традиции могат да я отегчат, избира за петата си сватба жълта рокля. Така застава до Ричард Бъртън, който се явява за нея като пети и шести съпруг, тъй като се развеждат, а после отново се женят.

Към жълтата си сватбена рокля легендарната холивудска актриса избира подходящ букет и щедро окичва косата си с цветя.

Визията й на нестандартна булка е допълнена от брошка с изумруд и диаманти - подарък от Ричард.
Секс символът на 60-те Мерилин Монро избра много скромен стил за сватбата си с бейзболиста Джо Димаджо - затворена рокля с копчета и с кожена яка. Бракът им продължи само 274 дни, но този образ на Монро стана не по-малко разпознаваем от “летящата” рокля от филма “Проклетите 7 години” или розовата - от филма “Господата предпочитат блондинки”.

През 1969 г. Йоко Оно предпочете мини рокля, когато се омъжва за известното “Бийтълс” - момче Джон Ленън. От нейния сватбен образ можете да получите сведения за модата от онази епоха - къси рокли, масивни заоблени очила и шапки.

За гражданската церемония Амал Клуни също избра нетипично сватбено облекло - бял гащеризон на Стела Маккартни и широкопола шапка. Но тази скромност беше оправдана от факта, че традиционната й сватбена рокля, с дълъг шлейф от Оскар де ла Рента, беше подготвена за церемония, която се проведе по-късно.

Сара Джесика Паркър застана пред олтара в черно

Сара Джесика Паркър носеше ефектна традиционна сватбена одежда само на екрана - в тържествения ден нейната Кари Брадшоу бе в рокля на Вивиан Уестууд. В живота обаче актрисата загърби традициите - тя се омъжи за Матю Бродерик в черна рокля. Вярно е, че преди няколко години Паркър призна, че съжалява за това решение. Независимо от това тоалетът не се превърна в лоша поличба - бракът на Сара Джесика и Матю е един от най-стабилните в Холивуд.

Сватбените събития не са само за размяна на пръстени. В западната традиция основният ден се предшества от репетиционна вечеря. Зоуи Кравиц, която се омъжи за актьора Карл Глусман през 2019 г., направи много смело модно изявление на такава вечер. За вечеря тя носеше бяло бюстие, шорти и мрежеста пола от булчинската марка Danielle Frankel.

Вдъхновение за неформалната лятна сватба бе бракът на актрисата Ракел Уелч с Патрик Къртис през 1967 година. Булката бе с мини рокля -плетена на една кука.

Този стил беше на върха на модата и това лято и едва ли интересът към него ще отшуми през следващия сезон, защото ръчните техники и занаяти ще доминират сред тенденциите в близко бъдеще.

Коментари

Задължително поле