Зодиакален лудомер

Овен

Сталин позира за портрет

Овенът гледа с немигащ поглед в сияйното бъдеще - все едно Сталин позира за портрет. Той е самоуверен и твърд като скала, особено в областта на челото. За близките си е склонен на саможертва. Може изцяло да се разчита на него, особено ако имате нужда от човек, който да ви командва. Но има някои качества, които го правят не толкова добър за работния климат в офиса. Това са егоизмът, който го учи, че всяка коза трябва да се грижи за своя си крак и пионерският плам, който го кара да прегърне поредната безумна идея.

Поговорка: Не е луд този, който яде баницата.

Телец

Има зъл двойник

Телецът подлудява само когато го дразнят. Пуснете му в гърба прах за сърбеж, размахайте ален плащ пред очите му, усъмнете се в компетентността му по каквато и да било тема, и готово! На мястото на познатия ви, леко флегматичен и благ Телец ще изникне неговия зъл двойник - разяреният бик. В моменти като този не бива се стараете да го успокоите. Всеки опит да го вразумите ще го вбесява още повече. Дори нищо чудно да извърши убийство. Само да си знаете - ще го оправдаят поради временна навменяемост.

Поговорка: Пияният и Господ го пази.

Близнаци

Просто си гледа кефа

Няма нищо лудо в това да си оставиш колата на открит паркинг, да обиколиш магазините и след 5 часа да се върнеш и да установиш че нямаш ключ. Ако пък се окаже, че ключът е на таблото, двигателят си работи, а радиото си свири, значи сто на сто си Близнак, независимо какво ти пише в акта за раждане. Противно на всеобщото мнение, Близнаците не са чак толкова луди. В повечето случаи просто си гледат кефа, но понякога, за да си позволиш да нарушаваш систено порядките, се налага да се направиш на луд.

Поговорка: Луд свири, луд играе; който гледа, ум няма.

Рак

Луд за връзване

Това е знакът, който най-често чува от други възклицанията: "Ти въобще не си в ред!" или „Човек, ти си чисто луд!“ В 30% от случаите тези определения са напълно неоснователни. Представителите на този знак правят такова впечатление, заради силната си емоционалност, лабилната си психика и това, че се люшкат от насторение в настроение в зависимост от фазите на луната, хормоналния си баланс, новините по телевизията и прогнозата за времето. Останалите 70 процента от Раците, разбира се, са си луди за връзване.

Поговорка: Луди направили, мъдри развалили.

Лъв

Той задава стандарта

Лъвът не може да бъде луд, защото той задава стандарта. Не той, а тези, които се различават от него, най-вероятно са луди. Ясно е, че са хора без класа, интелигентност и усет за облекло и мода и въобще... Лъвът е егоцентрик и самохвалко и обича да е в центъра на вниманието. Логично е, че в лудницата на живота той го играе поне Наполеон Бонапарт. Неговият номер е да изглежда достолепен и уравновесен, независимо дали главата му е пълна с бръмбари. Умее да вбеси околните, така че в крайна сметка те да изглеждат смешни и истерични, а не той.

Поговорка: Лудите нямат чорбаджия.

Дева

Никого не може да излъже

Девите са по първите редове в цирка на живота. Те са сред най-смахнатите в зодиака. Макар и старателно да си дават вид на здравомислещи, сериозни и спокойни хора, това не заблуждава никого, дори и отвеяни особи като Рибите или Водолея. Първото, което се набива в очи, са обсесивно-компулсивните разстройства. Всяка Дева има не едно такова, а цяла колекция. Сред тях са: фобията от бацили и болести, манията да контролират всичко и всеки в живота си и неистовият стремеж към съвършенство, който постоянно ги кара да вършат глупости.

Поговорка: Луд умора няма, само се поти.

Везни

Ези или тура?

На пръв поглед Везните изобщо нямат вид на луди. Те са спокойни, възпитани, усмихнати, мили и уравновесени хора, но това е само едната страна на монетата. Така си мислят всички, които не са имали шанса да видят тъмната им страна. Везните са като принцесата от Шрек – денем кротка хубавица, нощем – чудовище. Общуването с „уравновесените“ Везни е като преминаване през минно поле: през цялото време си на тръни и се молиш да не настъпиш някоя заровена противопехотна мина.

Поговорка: Когато ненормалните определят кои са нормални, животът става лудница.

Скорпион

От нормалните по-нормален

Скорпион луд няма. Психичноболен - може би да, срещу заболяванията никой не е застрахован. Скорпионите са един от най-сериозните знаци в зодиака - те мислят задълбочено, чувстват дълбоко, водят смислени съкровени разговори. И понякога, но само понякога, се правят на луди. Дори когато изглеждат напълно загубили разсъдъка си, например в пристъп на ревност или гневна обида, те пак са напълно сериозни. Отмъщението при тях не е в състояние на афект. То е хладнокръвно планирано.

Поговорка: По-добре в пъкъла с умните, отколкото в рая с лудите.

Стрелец

С душа на сухар

Това е скучноват знак с душа на сухар. Най-много държи на свободата си, а втората му по важност ценност е истината. И в името на тези две неща е в състояние да пожертва и най-близките си хора. Вълнува се от езотерика, вселенска мъдрост, философия, психология, понякога социология и политология - все теми, които може да приспят цяла дружина веселяци, но рядко натрапва тези теми на околните. Компенсира душевната си сухота с ролята на шута на компанията.

Поговорка: Луда мома по голямата китка се познава, а луд овчар - по голямата тояга.

Козирог

Отмъстителен психар

Козирогът не се бои от лудостта. Лудостта се страхува от Козирога. Толкова сериозност и деловитост, събрани в една натежала от мъдрост глава, определено са плашещи. Това е знак на кариеристи и работари. Но по-притеснителното е че е и знак на отмъстителни психари. Вероятно всеки, който е настъпвал Козирог по духовните мазоли, е бил сполетян от възмездието. То идва изневиделица под формата на безмилостен удар под кръста. Такъв си е Козирогът - благ и кротък човечец до доказване на противното.

Поговорка: Лудост се на пазар не продава.

Водолей

Майстор на заблудата

Майстори на заблудата, Водолеите винаги дават вид на изключително разумни, внимателни, разсъдливи и нормални хора. За тях е по-важно да получат това, което искат, отколкото да оставят добро впечатление. Въобще не се притесняват, ако се наложи да изглеждат егоистични, истерични или смахнати, щом това е единственият път към целта им. На въпроса луди ли са, вероятно биха ви отговорили с изречението на Юнг "Да си луд е социално понятие; за да разпознаем менталните разстройства, ние използваме социални мерки."

Поговорка: Когато сто души ти кажат "луд си" - луд ставаш.

Риби

Обикновен мечтател

Ако мечтателите бяха луди, то Рибите щяха да са сред най-лудите знаци в зодияка. Представителите на този Воден знак са интелигентни, чувствителни, жертвоготовни и в повечето случаи безкористни, а това би могло да ги представи като леко встрани от шаблона в един материалистичен свят. Въпреки това трябва да се знае, че тъкмо те са един от най-нормалните знаци в зодиака. Рибите са винаги готови да протегнат ръка за помощ или да се извинят, когато са сгрешили. Това ги прави свестни и нормални хора.

Поговорка: Лудите и несеяни никнат.

Коментари

Задължително поле