На 21 юли 2018 да почерпят

Испания спаси 540 преселници в Гибралтарския проток

Изписаха от болница британеца, отровен с Новичок

„Боинг“ триумфира на шоуто „Фарнбъро“ Истински железен човек лети на авиошоуто (ИНФОГРАФИКА)

Николай Младенов, специален координатор на ООН в Близкия изток: Израел и Хамас да отстъпят от ръба на войната

Сменят ветеринаря в Болярово, евтаназия в Шарково ще има

Томислав Дончев за скандалите около чумата: Една рутинна процедура се превърна в политическа криза

ОПОС ще финансира ВиК проекти за 1,35 млрд. лв.

Коцето спря купоните Певецът отбеляза празника със семейството си

Израел и Русия се договориха за по-тясно сътрудничество в Сирия

Тръмп няма да подкрепи предложението на Путин за референдум в Донбас

Макрон уволни свой сътрудник, бил протестиращи

Цветан Цветанов след решението на НС за мигрантите: Благодаря на опозицията!

Напускалият свободно Варненския затвор – бивш рали състезател и лидер на престъпна група

Румяна Арнаудова за арестите в КАТ-Габрово: Касае се за длъжностни и документни престъпления

Зодиакът и постите Болестите на зодиака и постите според годината

Започнаха Богородичните пости, които приключват на 14 август. Те са едни от четирите многодневни поста. Когато към тях прибавим и еднодневните, общият брой на постните дни в годишния календар на Българската православна църква, нарастват до близо 200.

Какво означава да постиш? В най-общия смисъл е лишаване от нещо – от всякаква храна, от определен вид храна, от вода, от алкохол, от чревоугодничество, от плътски наслади. Постът означава лишение на физическото тяло от неговите естествени потребности, посредством което да се улес¬ни общението с Бог. Постът е начин за приближаване, за единение с Бог. Дали постенето е ключ към сърцето на Господа, всеки сам решава.

Постенето би могло да ни приближи към Бог, но здравето на човека е следствие от заложеното в неговата звездна карта и ако за един лишаването изцяло от храна или от някакъв вид храна е полезно, стига да не се отива в крайности, за друг е разболяващо, дори ако е краткотрайно.

Година на Слънцето – 2017, 2026

Слънцето управлява Лъв, който без ограничение е склонен да си похапва обилно, но заради предразположеност към проблеми със сърцето е добре да не допуска наднормено тегло.

В годината на Слънцето и на Лъва е препоръчително да направим два пъти пост, част от Великденския и Богородичен или Богородичен и част от Коледния. През останалото време не е полезно за здравето ни да се подлагаме на диети или гладолечение.

Родените в Лъв и хората, които имат асцедент или Луна в този знак съветвам да направят пост в продължение на две седмици в края на дългите пости, не повече, за да не изтощят организма си, особено ако приемат и лекарства заради хронични оплаквания от завишено кръвното налягане, нарушен сърдечен ритъм или страдат от хронични болки в областта на кръста и диафрагмата.

Година на Луната – 2018, 2027

Луната управлява Рак. През годините, подвластни на Луната, не се препоръчва пост, още повече строг, с лишаване от храна и вода. Не се изкушавайте да го правите дори и само веднъж в годината. Организмът се изтощава много бързо до критични граници. Лесно може да си навредите на здравето, да си създадете проблеми с вестибуларния апарат и дори да губите съзнание. Причината е в засиленото влияние на Луната върху физическото тяло, особено при родените в Рак, Скорпион и Риби, както и при хората от с асцедент или Луна в Рак, Скорпион и Риби.

Съветвам ви в година, подвластна на Луната, да направите веднъж пост, като се откажете само от месото, но си хапвате яйца и сирене. Втория пост направете само за две седмици преди Коледа, като изключите от храната си единствено месото, но не се лишавате от риба и морски дарове.

Година на Юпитер – 2019

Юпитер е управител на Стрелец (неговия дневен знак), но властва и над водния тригон Рак, Скорпион, Риби (неговия нощен знак), които са склонни да залитат в крайности – от обилно хранене до пълен глад.

В годината на Юпитер е разумно да направим само веднъж пост. Спазването на многодневните пости може да събуди здравословни проблеми, поради което ви препоръчвам вторият пост да бъде само в последната седмица преди приключването на Рождественския пост, а храната – риба и морските дарове или поредица от разтоварващи дни на плодове, плодови сокове и билков чай.

Година на Уран – 2020

В годината на Уран можем да направим веднъж пост, през лятото – 14 дни на плодове и билков чай, а две седмици преди Коледа постът да изключва само месото. Ако решим да се подложим втори път на пост без месо, яйца, мляко и млечни продукти, рискуваме да навредим на здравето си или да усложним съществуващи болести. В годината на Уран гладолечението с вода и билков чай, е противопоказно, защото освен че може да събуди здравословни проблеми, няма дълготраен ефект.

Година на Меркурий – 2021

Меркурий управлява Близнаци (неговия дневен знак), Дева (неговия нощен знак), както и тригона на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, а те обичат да си похапват. Подвластните им хора са еднакво предразположени към напълняване. Положителното в случая е, че са крайно упорити, когато се подлагат на диети и дори на гладолечение, само и само да бъдат с мечтаната фигура. Волята им да гладуват продължително обаче има своето отрицателно проявление. И Близнаци, и Дева са предразположени към проблеми с бъбреците и храносмилателната система в резултат на често гладуване.

В годината на Меркурий освен Близнаци и Дева, Везни и Водолей, родените в другите зодиакални знаци ще се чувстват тонизирани, ако си позволят само веднъж през годината многодневен пост без месо и двадесет дни преди Коледа пречистят организма си с плодова диета, или обратното – по избор.

Година на Венера – 2022

Венера управлява зодиакалните знаци Телец (нощния й знак) и Везни (дневния й знак), а също властва и над Дева и Козирог, защото управлява земния тригон Телец, Дева, Козирог, които са поклонници на тази част от нашия живот, наречена “хранене”, и не обичат да пазят диети. Когато чуят за гладуване, лечебно или диетично, добиват тревожен вид и даже биха могли да изпаднат в паника.

В годината на Венера, без значение в кой зодиакален знак сме родени, можем да приемем за полезен един път пост по наш избор преди Великден или Коледа и 10-дневно пречистване на организма с плодове и билков чай по време на Богородичните пости. Гладолечението е абсолютно забранено за земните знаци! Ако решим да правим строг пост, рискуваме да навредим сериозно за някои необратимо на тялото и физическото си здраве.

Година на Нептун – 2023

Нептун управлява Риби, което създава предпоставка за типичната за знака двойственост, от заричане за отслабване, до безразличие към наднорменото тегло.

В годината на Нептун препоръчвам един път многодневен пост, а втория път да го направим, като махнем от менюто си само месото. Продължителността на втория пост не бива да надвишава две седмици – най-добре е да бъдат последните две преди приключване на Великденския или Рождественския пост.

В годината на Нептун предупрежденията, свързани с направата на пост, важат не само за хората, родени в Риби, за подвластните на Луна или асцедент в този знак, а и за представителите на останалите зодиакални знаци.

Година на Сатурн – 2024, 2033

Планетата Сатурн управлява Козирог (неговия нощен знак) и Водолей (неговия дневен знак), който обича да си хапва, въпреки че е склонен и да гладува заради проблеми с теглото. Заради честите си депресивни състояния и прекаленото вглеждане в себе си с надеждата да открие някоя и друга болежка по тялото си Козирогът има навика да залита в крайности. Това негово качество е подсилено в годината на Сатурн, но и ще бъде изявено и при всички хора, родени в другите зодиакални знаци в годината с вибрация 8. Съветът ми е преди всичко да се предпазвате от булимия и анорексия, предизвикани от големия апетит, последван от ужаса, че сте напълнели. Извън крайностите на тези болести залитането от глад към преяждане води до ежедневна липса на физически тонус.

В годината на Сатурн е полезен многодневният пост, но само веднъж. Ако почувствате физическа слабост, си позволете морски дарове, риба и задължително през целия период или приемайте богати на калций храни, или не забравяйте да си изпиете таблетката калций веднъж или два пъти дневно, или прекратете поста, защото може да се проявят или утежнят съществуващи здравословни проблеми, които са заложени в домовете на вашето здраве за лечимите и за кармичните болести.

Година на Марс – 2025

Марс управлява Овен (дневния му знак) и Скорпион (нощния му знак), но властва и над огнения тригон Овен, Лъв и Стрелец, които не са привърженици на диетите и ограничаването.

За да си спестите проблеми с кръвното налягане и постоянно главоболие, породено от преумора, проблеми със сърцето и кръвта, намалено либидо и сексуални проблеми, е здравословно да постите преди Великден, като се лишите само от месото и яйцата. Може да съчетаете петнадесетдневните Богородични пости с разтоварващо хранене на плодове, зеленчуци и билков чай, като повторите този тип хранене две седмици преди Коледа. Ще се чувствате бодри и заредени със сили през цялата година.

Съветвам родените на 9, 18, 27 число от месеца, даже и да са ревностни вярващи, да не правят пост и не се лишават от храна, ако искат да си спестят трудно преодолими здравословни проблеми.

 

Да постим или не?

Дали здравето ви е потърпевшо при постене или лишаване от храна, е заложено във вашия хороскоп на здравето. Той ще ви даде отговора кога, колко и с какви храни да се храните по време на пост. Ще разберете дали постите за вас са забранени заради опасност от проява на болести до степен на нелечими. Ще получите отговора през коя календарна година какъв пост може да правите, съобразен с вашата уникална звездна карта.

Пречистването и изхвърлянето на шлаките от физическото тяло по време на Великденските, Богородичните и Коледните пости е улеснено заради подходящия енергиен обмен между Земята и заобикалящия ни Космос, но нека не забравяме или съзнателно не пренебрегваме факта, че тялото ни е само дрехата на нашия Дух. Ако мразим, клеветим, завиждаме, унищожаваме, ако злобата и ненавистта изпълват дните ни с наслада, лишаването от храна не е пътят към Бога и не подобрява личната ни карма.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тая същата тъпня преди време когато заплатите бяха по 250 лева взимаше 500 лева на един приятел за да му кажела бъдещето. Разбира се нищо от това което му каза не се случи. Та питам се докога журналистите ще лансират измамници

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.