Зодиите се качват на кантара

Овен

Счупен е, не мери точно

След коледно-новогодишните празници Овенът със свито сърце решава все пак да провери какво е положението. Едни емпирични подсказки, като това че трудно влиза в любимите си панталони, го навеждат на съмнения, че може евентуално да е понапълнял. Но пък и винаги е възможно дънките да са се свили от прането – нищо, че са прани вече 38 пъти. Как се качва Овенът на кантара? Светкавично. Вади подлия мизерник иззад вратата на банята, поставя го на равно и видно място, скача на него и почти веднага слиза. Не работи! Изтощила му се е батерията. Не му е било писано днес да се претегли.

Телец

Не смее да се пробва

От началото на декември Телецът е в тежка сесия – поне 12 приятели и роднини имат рождени дни, все едно напук са го направили. Към всеки празник Телецът подхожда индивидуално, а не сумира погълнатите калории. „Днес съм на рожден ден, веднъж ще му отпусна края, “ казва си той. За беда, на другия ден има друго тържество и така, килограм по килограм, дрехите си отесняват, под брадичката се заформя нещо нелицеприятно – пълен ужас! За да си спести тревогите, Телецът решава че засега няма да вади кантара. Нека му се поразмине малко от Новогодишния тридневен гуляй.

Близнаци

Засега без него

Какво има да се мерят! Близнаците си знаят колко тежат. През празниците са търчали по вили и могили, ходили са на село, ако имат такова, на хижа, а бяха и малко на ски. Дори и в дните, предвидени за мързел и престъпления срещу организма, те повече готвиха, пиха, пяха и приказваха, отколкото да се тъпчат. Лошото е, че покрай многото приказки не се усетиха и на малки хапки, но редовно докъм 2 сутринта всъщност успяха да погълнат близо 5 хиляди калории. Няма страшно, казва си Близнакът. Ще започна работа, ще тръгна на спорт, и всичко ще е наред. Но никакъв кантар засега!

Рак

Преди кафето и на гладно

В първия уикенд след Нова година Ракът става преди другите. Налива си чай/кафе, понечва да отпие първата глътка, разсъждавайки върху въпроса „да се тегля, или да не се тегля?“. Отдавна отлага този момент. Още откакто изяде 3-те парчета баница, щрудел и неизброими количества бонбони по Коледа. Все пак решава да се качи на кантара, преди да е погълнал едни 200 мл течност, от които със сигурност ще излезе по-тежък от психически поносимото. Раците не са хора, които си крият главата в пясъка. Издърпва кантара и стъпва с натежало сърце. Не само сърцето му се оказва натежало.

Лъв

Няма страшно, качвай се

Лъвски пай от Коледната трапеза погълна Лъвът – при това на няколко пъти. След Коледа реши, че така и така се е натъпкал и ще напълнее, нека пък да му отпусне края. И затова в дните след Рождество в дома му настъпи една мини-вакханалия. Всичко, което си е забранявал през годината, всяка една мазна, сочна, ароматна, джвакаща и хрупкаща храна, за която се сети, се озова в несвикналия на такова безразборно хранене стомах. Леко стомашно разстройство, и на Новогодишния купон вече беше съвсем като нов. След цяла нощ дивеене, следпразнично кантарът показва само 500 грама отгоре.

Дева

Гледа истината от упор

Девата е скучно предвидима. За празниците е набелязала събития, гостувания и културни мероприятия и не се е въртяла, както някои, от кълка на кълка пред телевизора. Тя се е хранила културно и умерено и, дори и да се е напила, след това се е пречистила посредством специалните си очистителни ритуали, известни още като разговор на високо ниво с тоалетната чиния. Една истинска Дева знае какво прави, дори когато не знае какво прави. Заради това и няма страх от кантара – машинката е безкомпромисна и директна, като самата Дева. Въпреки, че този път показа известно повишение на нивата.

Везни

По-добре с нов панталон

Везните могат да извадят поне три изключително необорими аргумента защо човек не бива да се тегли след продължителни и напоителни празници. Проблемът е, че може би са прави – човек просто не бива да се качва на кантара! Грозната истина не съществува, докато не се наложи да я погледнеш право в кривогледите очи. Този влюбен в хармонията и красотата зодиакален знак за нищо на света не би се съгласил да наруши своето „уа“ с тревожни мисли за килограми. Ако панталонът те стяга, купи си нов панталон, вместо да се измъчваш – диктува безконечната мъдрост на Везните.

Скорпион

Със страх в душата

Скорпионът е нечовешки смел и обикновено се колебае около една стотна от секундата, преди да хване бика за рогата. Но с кантарите работата е съвсем различна. Малцина знаят, че родените под този знак са тайни чревоугодници. Започнат ли да се тъпчат с някоя от любимите си храни, няма сила, която да ги спре. Те ще ядат и пият до изчерпване на наличния ресурс. Скорпионите могат да качат и свалят три килограма в рамките на две седмици. За щастие, повечето са създадени в умерено обемисти форми и успяват да се угоят единствено с цената на огромни и систематични усилия.

Стрелец

С очи, широко затворени

Такова опърничаво създание като Стрелеца винаги прави всичко на кестерме. Докато нормалните хора седят около трапезите и се облажват с каквото Бог дал, онези се чудят към коя част на света да се юрнат и каква малария или инфекциозна болест да прихванат от местното население. В най-лошия случай кентавърът може да се пробва да си счупи крак или ръка, докато скача от хеликоптер. Нормално е че след празниците последното, за което си мислят, е кантара. Ако все пак са имали нещастието да прекарат спокойни и безметежни празнични дни, ще стиснат очи и ще погледнат истината от упор.

Козирог

Няма защо да се тревожи

Ако си представим една празнична маса, на която седят 12-те зодиакални знака, ще видим как Скорпионът се тъпче, Ракът преяжда от мъка, Стрелецът – от радост, Лъвът омита всичко пред себе си, а Везните бързат, да не изостанат. Козирогът ще бъде е този, който се храни разумно и умерено. Вследствие на мъдрата политика да поема ограничени количества и то само от ястията, които са му любими, сега може да стъпи на кантара и даже хоро да изиграе отгоре му. Родените под този знак са суетни и много дисциплинирани, което е идеална комбинация за поддържане на отличен външен вид.

Водолей

Избягват тази дяволия

Водолеите смятат кантарите за вятър работа и оръдие на суетата. Те, също като Везните, вярват че ако човек не знае колко тежи, то той непременно ще започне да тежи по-малко. Затова с известно суеверие принципно избягват да се качват на тази дяволия, която кой знае защо държат у дома си. Особено пък сега, след като са попрекалили по празниците, в света няма сила, която да ги принуди да стъпят на кантар. Почти всеки Водолей е подвластен на хранителни извращения – обича изключително странни съчетания, като бира с шоколад, и закусва, обядва и вечеря по никое време.

Риби

Да не припарват до кантара

Рибите са склонни към крайности в храненето, както и в пиенето. Те може да се натъпчат до прилошаване, или пък цяла вечер да изхрупат само едно салатено листо, без сол. Част от представителите на този знак са в перфектна форма, хранят се малко и спортуват много. Друга част непрестанно правят опити да се самоубият с преяждане. Това е зодиакалният знак с най-много хора, страдащи от хранителни разстройства и алкохолизъм. Човек, роден под този знак, в близките две-три седмици ще бъде най-добре да не припарва до кантара. Това може да му донесе сериозни душевни сътресения.

Коментари

Задължително поле