Зодиите търсят съкровище

Овен
С рога и копита 

Как го търси? Няма да го търси, а ще си го посади. Както Пинокио сади жълтиците си, под вещото ръководство на Котарака и Лисицата, и очаква на другия ден да поникне дърво с жълтици. 
Къде ще го намери? Ще го набере от дървото си, разбира се. Лошото идва, когато установи, че са го излъгали. В яростта си може сериозно да нарани някого.
Инструмент: рога. Те и коравата му глава са единственото, от което има нужда, за да изкопае тунел, да разоре нива или да разбие стена.  
Кой му помага? Все ще се намерят двойка мошеници, които да го поведат за носа, като помощниците на дървеното човече. 

Телец 
С помощта на родата

Как го търси? Телецът се е осведомил много точно къде може да се намира съкровището. В пълна тайна и с помощта на цялата рода, той потегля на експедиция...
Къде ще го намери? Не се безпокойте за него. Телецът е нибелунгът на зодиака – има ли имане, непременно ще го надуши. Локализира ли го, няма да си намери място, докато не го изрови.  
Инструмент: металотърсач, пистолет (с разрешително), карта на съкровището.
Кой му помага? Родата, естествено. Семейството на Телеца най-съвестно го обсипва с безценни съвети. Те дори са убедени че без напътствия техният рогат родственик е загубен.   

Близнаци
Елементарно, Уотсън!

Как го търси? Прави сериозно проучване в интернет. Разпитва всевъзможни хора. За него е страхотно удоволствие да си поиграе на Шерлок Холмс. 
Къде ще го намери? Никъде, естествено. Златото, към което Близнакът се стреми, е илюзорно. Истинско съкровище и баба знае да търси. Неговото съкровище или не съществува, или не е това, което изглежда. Или пък е криптовалута.  
Инструмент: гугъл. Първоначално.  После ще навлезе в нелегалната мрежа даркнет и оттам следите му вече се губят.
Кой му помага? Стотиците му нови приятели, с които се е запознал за тези три дни, откакто търси съкровището. 

Рак 
Пак ще го измамят 

Как го търси? Една жена в трамвая казала на Рака, че била чула от един човек, че Гого Пешкира купил от антиквар един стар скрин. В него намерил тайно чекмедже, а в чекмеджето – карта на съкровище. Но на Гого Пешкира му бил нужен съдружник, който да спонсорира търсенето.  
Къде ще го намери? На финала ще го открие в дъното на чашката, с която ще се утешава, понеже пак са го измамили.
Инструмент: детска лопатка и найлонов плик с пари, който е оставил за „съдружника си“ в едно кошче за боклук в парка. 
Кой му помага? Никой не може да му помогне, когато реши да направи глупава инвестиция. 

Лъв
Търсете, аз сега мисля

Как го търси? Лъвът залага само на сигурното. Той първо трябва да е убеден, че съкровище наистина съществува. Важното е после да си присвои идеята и да твърди че той лично и по изключително сложни пътища е разкрил тайната. 
Къде ще го намери? И вдън земя, ако трябва. Щом има съкровище и Лъвът се е заел да го открие, то съкровището непременно ще бъде намерено.  
Инструмент: единствено блестящият му интелект. Лъвът е идеолог и ръководител, не си цапа ръцете, а казва на другите какво да направят. 
Кой му помага? Всички, към които се е обърнал. Но накрая заслугите ще бъдат само негови. 

Дева
Дири злато и диаманти

Как го търси? Девата е страшно скептичен знак. Казано с други думи, той съвсем не лапа мухи. ПО тази причина и не вярва в карти на скрити съкровища и разни легенди. На тези фантасмагории мястото им е в екшън филмите. Виж, ако става въпрос да се изследват евентуалните геоложки залежи, е това е друго нещо.
Къде ще го намери? Ще се зарови в старинни книжа, свидетелстващи за наличието на златна нишка. Където има злато, ще се намерят и скъпоценни камъни.
Инструмент: пълно златотърсаческо оборудване. 
Кой му помага? Най-тесен кръг от доверени специалисти златотърсачи, миньори и геолози. 

Везни
Наздраве, дружина!

Как го търси? Като всеки Въздушен знак Везните дават вид на практични и сериозни, но са доста вятърничави. Те се заемат да търсят съкровище полусериозно-полу на шега. Всъщност не е толкова важно да го открият, макар и да обичат парите.   
Къде ще го намери? Кое? Някъде по пътя Везните са се заиграли и тотално са забравили какво търсят.  
Инструмент:  кепче за пеперуди. Изключително приятен, естетичен и практичен уред. Особено ако си тръгнал за... пеперуди.  
Кой му помага? Дружина верни приятели. Търсенето на съкровището е вълнуваща тема по купоните и е чудесен повод за наздравици. 

Скорпион
С мистерии и магии

Как го търси? Със заклинания и много спане. Скорпионите получават голяма част от прозренията си по време на сън. Дори нищо чудно изобщо да са решили че има съкровище, вследствие на някоя от мистериите, които са сънували.   
Къде ще го намери? В река, пещера или под някой мост. Поне така си представя, че ще стане. 
Инструмент: философски камък. И дебела книга с магии. 
Кой му помага? Никой не помага на Скорпиона. Не защото липсват кандидати, а защото той никога не би разкрил подобна тайна. Отровното насекомо е мнително - не вярва на майка си, какво остава за половинката или приятелите. 

Стрелец 
Златотърсач от Дивия Запад

Как го търси? Всичко тръгва от един купон. С приятелите си говорят за заровени съкровища и от дума на дума... На следващия ден вече планират експедицията. И нищо да не намерят, поне ще попътуват. Приключение ще е!  
Къде ще го намери? Най-интересното е не къде, а че като нищо ще вземе да го открие. Тайната е в това, че не му пука за златото. Е, и в прословутия му късмет. 
Инструмент: ласо - за да си улови мустанг, с който да препусне из Дивия Запад.  
Кой му помага? Цялата приятелска група пишман златотърсачи. По пътя част от хората се изпонапиват и изостават по местните кръчми.   

Козирог
Къде е зарито гърнето?

Как го търси? Козирогът не се хвърля да издирва кое да е съкровище. Той се интересува само от реални неща. Знае със сигурност къде е, защото като дете е чувал от своя дядо, на когото дядо му е разказал как през Турското робство е заровил делва със злато. През целия си живот Козирогът е обмислял как да свърши тая работа. 
Къде ще го намери? На едно тайно място – няма точно на вас пък да вземе да каже! 
Инструмент: много уиски, водка, ракия и салата. На Козирога му отнема десетки години, за да състави идеалният план. 
Кой му помага? Максимум двама човека – за предпочитане роднини.

Водолей
През крив макарон

Как го търси? В книгите, откъдето Водолеят черпи всичките си практически познания за живота. Открил е вълнуваща история в един старинен том и малко по малко въображението му се е разпалило...
Къде ще го намери? Пак в книгите. Родените под този Въздушен знак са големи идеолози, винаги кроят смели и мащабни планове, но не са хора на действието. 
Инструмент: крив макарон. Само през крив макарон Водолеят ще види съкровище. И това си го знае.
Кой му помага? Никой. Един Водолей действа винаги сам. В действителност е намерил съюзници, но е установил че са крайно несериозни и е продължил сам. 

Риби
Ще намери, ама друг път

Как го търси? В интерес на истината малко го мързи да търси съкровища. Навива се главно заради ентусиазма на приятелите си. Идеята е романтична и не може да се каже, че не разпалва въображението му.
Къде ще го намери? Ще го халоса по главата. Няма никакъв друг шанс Рибата да открие съкровището. 
Инструмент: капан за сънища. От онези, индианските, с мрежичката и перцата. В него Рибата ще хване прелитаща мислоформа, която ще го насочи към златото. 
Кой му помага? Висшите същества от духовния свят. И приятелите - с висшите същества не е удобно някак да седнеш да се напиеш като куче.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп