На 23 септември 2018 да почерпят

Хиляди швейцарци протестираха за равно заплащане на мъжете и жените

Варна отбеляза Деня на Независимостта със зрелищни възстановки (СНИМКИ)

Нова наредба въвежда строги санкции при кражби на вода

Цвета Караянчева: Българският народ иска справедливост и спокойствие, длъжни сме да му ги дадем

Ердоган призова турските учени в чужбина да се завърнат в родината си

Горя банков клон в една от най-красивите сгради в Пловдив

Двама от обирджиите на Роженския манастир остават в ареста Другите двама ще са под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, реши съдът в Плводив

Военни лекари от Виетнам ще се обучават във ВМА

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова награди участници в турнира за фитнес и културизъм „Скаптопара“

В Русия продължават протестите срещу пенсионната реформа

Стотици работници от „Винпром Карнобат“ излязоха на протест в центъра на града

Адвокат ръководел обирджиите на Роженския манастир

Младите шофьори на пътя само с придружител

Първи национален гайдарски събор стартира в смолянското село Стойките

Зодии на ужасите

Овен
От най-кошмарните в зодиака

Забързан, изскочил сякаш от пещерата на минотавъра, целият чорлав и с килнат невидим венец от лаври на чело, Овенът е един от най-кошмарните знаци. Той е първичен и брутален. Гази всичко, което се изпречи между него и заветната му цел. Която, впрочем, всеки ден е различна. Дава си сметка колко е бил агресивен едва постфактум. Овенът има проблем с очите – вижда всичко в черно и бяло, като нюансите му се губят. Думи като търпение и дипломация за него съдържат точно толкова смисъл, колкото биха имали и за един истински овен, при това от по-глупавите в стадото.

Телец
Живото зло рие с копито

Живото зло, което рие с копито, пръхти с разширени ноздри и в зениците му виждате неизбежната смърт – ето така изглежда черната страна на Телеца. (Не че има и бяла.) По-сивата част от характера му все пак крие и някои добри черти: вярност, но съчетана с обсебваща ревност, и себеотдайност в работата (до момента, в който им писне). Ако си говорим истината, представителите на този знак са упорити, инатливи и себични скъперници, вещомани и груби материалисти. Те препускат през живота, както биковете на фестивала в Памплона – безогледно тъпчат всичко, което им се изпречи на пътя.

Близнаци
Извор на дезинформация

Много живи, много любопитни, много осведомени… Оп! Тук май трябва да се спрем. Близнаците знаят много неща, но не обичат да се задълбочават. Те са повърхностни и суетни кречетала, които само повтарят чуждите мисли, без да родят и една своя. От тях може само да се очаква най-безотговорно да разпръскват в ефира клюки и дезинформация, без да проверят дали са истина. Ако можеха да проникнат зад блестящите доспехи и маски, хората, които толкова харесват Близнаците, бихте се ужасили от пустотата и безчувствеността, която се крие зад рицарското забрало.

Рак
Най-демоничният знак

Най-демоничният зодиакален знак безспорно е Ракът. Отмъстителен, злопаметен, природно склонен към коварство. Мъжете са значително по-лоши от жените, при които тези сатанински качества са смекчени. Раците са свръхчувствителни и тънкообидни, затова не е добра идея да им се казва истината в очите. Техният поглед върху живота е незрял. Незнайно защо си представят че живеят в романтична комедия или в реклама за колбасарски продукти. Това, че нещата не се получават “както е редно”, ги кара да се отдръпнат от настоящето и да прекарват все повече време в спомени за миналото.

Лъв
Непоносими хвалипръцковци

Това са същества, които трябва да бъдат показвани на панаир. Те живеят в чудовищна заблуда за собствената си значимост, уверени че са великолепни, неотразими и жизнено необходими за да може Земята все така да се върти около оста си, а светилото да продължи да свети. Но основното, което ги прави ужасни същества, не е вродената им злина, защото Лъвовете не са зли. Зли ги прави една черна тайна, която всеки съвременен психоаналитик лесно би могъл да разчепка. Тайният им комплекс им за малоценност е това, което ги превръща в неприятни и непоносими хвалипръцковци.

Дева
Ръце, оплискани с кръв

Девите не са зли. Те са просто напаст. Неприятни са с това че непрекъснато се суетят и тревожат, че търсят кусури и непрекъснато намилат на главите на близки, познати и колеги. Има и още нещо. Концепцията им за приятелство е тотално погрешна и се състои в израза “танто за кукуригу”. Те си представят, че приятелите са за това да си правят взаимни услуги и отстъпки. Като добавим и тяхната маниакалност по отношение на чистотата и реда, в съзнанието на околните изниква картинката на луд, който си търка безспирно ръцете и повтаря, че са оплискани с кръв.

Везни
Противопехотна мина със смайли

Везните са истинските злодеи в зодияка. Сред 12-те знака те са най-черни по душа и най-склонни към сатанински дела. Освен че лъжат с лекота и без никакви задръжки, те се забавляват като манипулират хората. Тяхното неосъзнато желание да обитават стъклен буркан, защитени от бурите на човешките взаимоотношения, води до натрупване на огромно напрежение. То избива под формата на зли упреци, порой от обиди, искрометни погледи и всякакви други познати им средства за малтретиране на най-близките. Специалистите ги описват като противопехотна мина, на която е изрисувно усмихнато личице.

Скорпион
По-страшни от Велик инквизитор

Някои данни сочат, че първият Велик инквизитор Томас де Торкемада е роден под този знак. Възможно е това да са слухове, породени от чудовищната природа на родените под този знак. Скорпионите са подмолни и агресивни. Не се колебаят да си послужат със зловещи заплахи и свирепи закани, дори когато се опитват да си спечелят любовта на някого. Приятно им е да ги мислят за опасни чародеи, отмъстителни гадове и пагубни злодеи. Страхът на хората им носи тръпка на удоволствие. Това е в унисон с техния вроден стремеж към окултното и черната мистика.

Стрелец
Папагал без човка

Ако почукате по главата на един Стрелец, ще чуете как кънти на кухо. Така си е! Зад претенцията, че се интересува от култура и философия, че е пътешественик по душа и обича веселите компании, се крие невеж, глупав и напълно безинтересен трол. Или по-скоро папагал, който повтаря, без да мисли, мнения и идеи които е прочел или чул. Неприятното е, че Стрелците са хора, на които тотално не може да се разчита. Обикновено са незлобливи, но опитайте се да накърните усещането им за “справедливост” и ще видите как от кентавър Стрелецът мутира в магаре и започва да раздава безогледно къчове.

Козирог
Оставя огнена диря след себе си

Не, чичо Скрудж не е лош човек. Той просто е коравосърдечен и алчен и мисли само за себе си, за кесията си (кредитната си карта) и за работата си. Нали си е роден състезател, Козирогът смята за уместно да стъпва по човешки глави, когато препуска от победа към победа и оставя огнена диря след себе си. С мисъл, фиксирана в бъднините той не смята за нужно да обръща прекомерно внимание на подробности от пейзажа, като приятели, семейство и деца. Козирогът изпитва ужас, ако речете да споделите за разбитото си сърце или други интимности. Но това все още не значи, че е зъл, нали?

Водолей
Удавници в планинско езеро

Водолеите не са зверове, нито чудовища. Те са студени и спокойни, като удавници в планинско езеро. Вечният техен стремеж да са различни, оригинални и неповторими ги въвежда в ред изкушения, навлича им множество грехове и ги превръща в психопатите зодияка. Високомерните Водолеи се носят като гондоли през живота с пълната вяра в собствената си безпогрешна преценка. Колкото и да им се иска да минат за неконформисти, в очите на околните си остават претенциозни досадници. Ако това да си отегчителен е смъртен грях, то Водолеят си е направо за пъкъла.

Риби
Подли депресанти

Кошмарно е да трябва разчиташ на постоянството на Рибите. Те са лабилни депресанти, емоционални лицемери, склонни към истерии поради натрупването на отрицателни чувства, които не умеят да разсеят. Като всички слабохарактерни хора, Рибите са способни подличко да се изметнат, за да избегнат конфронтацията. Те обичат да се отпуснат на течението, задълбочени в богатия си вътрешен свят. Ако има как, биха си спестили всички екзистенциални грижи и отговорности. С изключение на някоя и друга интрижка, тъй като човек все пак трябва да се разсейва от сериозната мечтателска дейност.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.