Зоран Заев към македонците: Инвестирайте в канабис!

"Инвестирайте в канабис", такъв призив отправи македонският премиер Зоран Заев, предаде Канал 3, цитирайки сръбски медии. Министър-председателят заяви, че отглеждането на растението, от което се добиват марихуана и хашиш за медицински цели, е доходоносно начинание.

"Аз очаквам до края на годината от този бизнес в държавния бюджет да постъпят около 100 млн. евро. Това е около 0,1% от брутния вътрешен продукт на страната ни", посочи още той.

Министър-председателят на югозападната ни съседка напомни, че отглеждането на канабис за медицински цели в страната е законно. "Ние издадохме осем лиценза и разглеждаме още пет заявления за разрешителни", каза още Заев.

Той говори по темата по време на парламентарния контрол. Премиерът бе попитан от депутат в Собранието дали неговият роднина Трайче Заев има предприятие за отглеждане на канабис. "Да, той е собственик на такава фирма, работи с партньори от Словения и изнася материали, от които се добива масло, за Германия и Полша. Дейността на моя роднина е в синхрон и с нашите, и със законите на страните, с които той работи", посочи още Заев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа