Зоран Заев: Нашите две държави са пример за новата реалност на Балканите

Нашите две държави са пример за новата реалност на Балканите, защото успяхме да създадем дух на приятелство и доверие. Това каза премиерът на Македония Зоран Заев на брифинг след среща с министър-председателя Бойко Борисов.

„Току-що завърши близка приятелска среща с моя близък приятел и приятел на Македония Бойко Борисов. Честите ни срещи са пълни с конструктивни договори и плановe, като в резултат на това е и Договорът за приятелство и добросъседство, който подписахме. Сработването ни в икономиката никога не е било по-добро – минахме 500 млн. евро в търговията между двете държави и няма да спрем, докато не стигнем 1 млрд. евро“, каза още Заев.

Той посочи, че през декември ще дойде отново в България. „И ще разговаряме за идните перспективи и ще констатираме завършени проекти. Продължаваме да работим интензивно и по разширяването на граничните пунктове и за отварянето на нови такива“, каза още македонският премиер и обясни, че продължава да се изгражда и жп инфраструктурата, която свързва Македония и България.

„Цялата ни работа е мотивирана от голямата подкрепа, която България дава на държавата ни и за нейното евроатлантическо бъдеще. Македония остава посветена на реформите. Благодарни сме на София и за помощта, която оказва на Западните Балкани за интеграцията в ЕС и в НАТО“, каза още Заев.

„Нашите две държави са пример за новата реалност на Балканите, защото успяхме да създадем дух на приятелство и доверие. Заедно отбелязваме празници и личности – заедно честваме 24 май, заедно отбелязваме и Илинденско-Преображенското въстание. Продължаваме да работим заедно в търговията, образованието, науката, културата и т.н.“, коментира македонския премиер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България