Зоран Заев: Приятели сме с всички съседи, няма повече прегради

Приятели сме с петте съседни страни, целият демократичен свят е наш приятел, половината от тях вече посетиха Република Северна Македония през последните две години и половина, всички лидери дойдоха, папата също дойде. Всички дойдоха да насърчат този многоетнически народ, че той е на правилния път и че така трябва да продължи.

Това заяви в интервю за македонската държавна агенция МИА лидерът на СДСМ и бивш премиер на страната Зоран Заев, отговаряйки на въпроса за отношенията на страната със съседите и дали очаква нови блокади от някои от тях в предстоящия период, предаде БНТ.

„Няма повече прегради. Постигнати са споразумения, изпълнението на споразуменията е в ход и се задържа на четвърта глава заради Гоце Делчев. Както решихме предишните три исторически глави с шест исторически фигури, вярвам, че ще продължим и по-нататък да ги разрешаваме въз основа на добра воля и късмет от двете страни. Имаме споразумение за добросъседство и споделяме тази обща история. Трябва да изградим приятелство, да бъдем още по-близки и да си сътрудничим, за да донесе това икономически и каквито и да било други ползи както на македонците, така и на българите, и на двете страни, защото това е духът на споразумението“, каза Заев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа