Училище санкционира деца за фалшиви бележки, родителите съдят ръководството

Ципрас: За Гърция и Македония няма връщане назад

Борисов получи послание от Доналд Тръмп То беше предадено на премиера от зам.-държавния секретар на САЩ Джон Съливан

Министър Кралев проведе работна среща с президента на Международната тенис федерация

Румен Петков пред посланика на Сърбия: Решението за изграждане на косовска армия е опасно за региона

Училище към родителите: Ако не вземете децата си до 18 ч., търсете ги в районното

Празник на вината, ракиите и мезетата във Враца

Учредяват нова циганска партия Ще се казва „Европейска народна партия – България”

В Киев започва Обединителния събор за учредяване на Украинската православна църква

Бившият изп. директор на БДЖ: Никога не съм пращал доклад в ДАНС Има известна криза в „Пътнически превози” заради наличния ресурс и амбициозния график, призна Владимир Владимиров

Общинари от ВМРО в София се включват в кампания за деца с дислексия

Банско открива сезона с отборно състезание и уникални награди Зимните приключения започват на Бъндеришка поляна с концерт на Гери Никол

Андрей Новаков ще предложи алтернатива за българските превозвачи по пакета „Мобилност“

Тръмп назначи нов началник на кабинета си

„Луда по тебе“ стана хит в Сърбия Песента на Камелия влезе във филм за 90-те години

Зорница Русинова: Бюджетът за следващата година е много социално ориентиран

Зорница Русинова Снимка: Пламен Стоименов

„Не мисля, че в социалното министерство са беззащитните хора. В нашето министерство са всички хора – и децата, и майките, и пенсионерите. Да, нашата функция е да защитаваме и беззащитните”. Това обяви по Канал 3 зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

„Факт е, че по отношение на социалните реформи имаме голяма подкрепа, включително и от Европа.

Наистина бюджетът за следващата година е много социално ориентиран. Ще можем да увеличим помощите за отопление, да помогнем на майките на деца с увреждания… Полагаме обаче усилия за реформи. И една такава реформа е Законът за социалните услуги. Там правим ясно разграничение между социалните помощи и подкрепата, която трябва да имаме, когато става въпрос за социално включване. Не е нужно човек да е беден, за да се нуждае от социално включване. Жертви на насилие, деца с увреждания те са обект на социално включване.

Реформата, която правим е не да разширяваме палитрата от услуги, а да преразпределим финансирането им и то да бъде по-ефективно”, обясни зам.-министърът.

„Следваме различен опит и търсим най-верния път, а това е българският път. Независимо от европейския опит, важно е да съхраним българския опит”, каза Русинова.

Тя обясни и че е стартирана кампания „Мисията възможна”, която има за цел да покаже положителното, свързано със затварянето на домовете за сираци.

„Основната цел, която си поставяме е тези деца да се чувстват пълноценни в обществото. В момента всички деца, които са изведени от домовете, живеят в добри условия в приемните им семейства. Основната ни задача е да осигурим среда, близка до семейната”, каза зам.-министърът.

Тя коментира и простестите на родителите на деца с увреждания. Обясни, че се готви създаването на центрове за помощ на хората с увреждания, което е и сред исканията на протестиращите.

„Предстоят още много дейности, за да могат хората с увреждания да се чувстват пълноценно. Малък е процентът на тези, които работят, и имаме доста работа. Целта ни е да разширим мрежата от услугите. Да развием центрове, които да могат достигнат до тях. Такива в момента развиваме в София, Варна, Бургас, Пловдив, предстои и Велико Търново. Тези центрове ще бъдат дневни или месечни – в тях ще може майката да остави детето си и там то да получи адекватна рехабилитация и грижа. Но има и хора, които живеят сами, затова се надявам се скоро общините да развият проектите си в тази насока, за да може да помогнем на тази уязвима група”, каза още Зорница Русинова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Толкова социално ориентиран, че не можем да си платим завишените данъци! Сега сме на улицата, а после пред урните! Познайте какво ще ви се случи?

  2. ТРУД,ИМАТЕ ДОСАДНИ РЕКЛАМИ-ТО НЕ БЯХА НЯКАКВИ ПАКЕТИ,ТОТОТО,ДРУГИ И НЕ МОГАТ ДА СЕ МАХНАТ ВЕДНАГА!!! НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА!!!АКО МИСЛИТЕ Е ГИ ЧЕТЕМ,ДЪЛБОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ-НЯМАТЕ НИКАКВА ПСИХОЛОГИЯ НА РЕКЛАМИТЕ И НАТИСКЪТ, СВЪРЗАН С ТЯХ…ПРОСТО НЕ ГИ ЧЕТА!!!ПРЕКАЛЯВАТЕ!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.