На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

Зорница Русинова: Надявам се с приемането на Закона за хората с увреждания протестите да спрат

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова се надява след приемането на Закона за хората с увреждания протестите да спрат. Тя коментира във Варна предстоящото приемане на пакета от три закона, за които настояват майките на деца с увреждания.

„Считам, че реформите, които предприехме със Закона за интеграция на хората с увреждания, изпълняват исканията на майките на децата с увреждания – с реформата в системата, с повечето плащания. Обещанията, които бяха поети от премиера Борисов още през лятото на тази година, всички те са изпълнени, така че се надявам протестите след приемане на закона да приключат, за да можем спокойно да работим“, каза Русинова по БНР.

Русинова добави, че стремежът на социалното министерство е да подпомогне майките, които искат да се върнат по-рано на работа, с редица стимули. Един от тях предвижда възрастта на децата, за които държавата дава възможност родителите да наемат бавачка на минимална работна заплата, да се увеличи до навършването на 12 години. По отношение на подпомагането на хората, които отглеждат възрастни хора или деца с увреждания, ще се въведе т.нар.“заместваща грижа“. При нея за срок от 30 дни те да могат да използват услугите на специализирани центрове.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. не, протестите няма да спрат, защото на майките на деца с увреждания им се услади, също както и на сестра галева, да шантажират цялата държава постоянно, за какво ли не. валери симеонов директно каза на мая манолова-сестра галева, че „побърка цялата държава“ и тя го свали от поста с протести. сестра галева се специализира в докопване на власт и пари чрез скандали – след скандала „костинброд“ вместо да бъде осъдена, тя беше назначена за зам.председател на народното събрание, сега пак побърка държавата, задължи хазната със 150 милиона отгоре за хората с увреждания, понеже й трябват гласовете им за предстоящи избори – и си остана на поста омбудсман. хазната ги няма тези 150 милиона, на какво основание на сестра галева й е позволено да прави безнаказано тези циркове, вече години наред ?

    1. Горкото пИдaлче, маскирало се като „иво“!!!!!! Пак е останал без батерийки за вибрaтopчето.

  2. Мъжът на Мая Манолова Ангел Найденов върви само по средата на улицата, защото ако тръгне по тротоара, рогата му така са пораснали, че се закачат в клоните на дърветата и трябва да викат пожарната и Бойко Борисов да му откачат рогата. Също веднъж като си тръгвал от кабинета на Корнелия Нинова, рогата му се закачили в полилеите и тя не могла да се справи сама и пак трябвало да викнат Бойко Борисов да му откачи рогата

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.