“Зрински“ с половин отбор

Босненският „Зрински“ идва с половин отбор за първия мач с „Лудогорец“ от третия квалификационен кръг в Лига Европа. Седем основни играчи ще пропуснат двубоя - шест от тях са с контузии, един е наказан. Заради проблемите, съперникът на нашите разполага само с един нападател - Тони Йович.

„Българите са големите фаворити, но в европейският футбол чудеса не липсват“, заяви Анте Мише, треньор на „Зрински“.

В лагера на „Лудогорец“ са наясно, че отборът е изправен до стената и повече не трябва да се допуска грешки. Изненадващото отпадане от Шампионската лига и лошият старт в първенството разклатиха клуба. Пауло Аутори, треньор на тима от Разград, обаче е оптимист за бъдещите резултати.

„Шампион не се става с три мача, а с цял сезон – каза бразилският специалист. - Срещу „Локомотив“ (0:1) играхме добре, създадохме много положения, но не вкарахме. Трябва ни ефективност. Знам, че в бъдеще ще спечелим и мачове с грозна игра, но това е футболът.“

Аутори добави, че очаква трудности срещу „Зрински“. Той обаче се надява футболистите му да покажат, че не са обременени психически от колебливия старт на сезона.

„Големият победител е такъв, защото се справя в трудните моменти“, каза още наставникът.

От „Лудогорец“ заявиха, че осъзнават важността на сблъсъците с тима от Босна и Херцеговина, тъй като след краха в Шампионската лига, целта пред отбора е влизане в групите на Лига Европа.

Снимка: Спортал

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ