Зума раздава подаръци навръх своя юбилей

Пловдивската футболна легенда и почетен президент на „Локомотив“ (Пд) Христо Бонев-Зума се занимаваше с благотворителност и раздаване на подаръци дори и навръх юбилейния си, 70-и рожден ден, научи „Труд“.

Рожденикът направи огромно дарение под формата на храни за пациентите от детското, ортопедичното и онкологичното отделение на веригата болници „Медлайн – Централ Хоспитал“. Освен това Зума се включи този петък с лакомства и в благотворителната кампания „Топъл обяд“, която вече трета година се провежда по инициатива на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Боневи обявиха, че тези благотворителни жестове са в знак на благодарност, че с помощта на българските лекари и специално на гениалния кардиохирург проф. Генчо Начев главата на семейството им остана жив, като преодоля тежък инфаркт.

„Най-ценното нещо в живота са здравето и добротата“, коментира Христо Бонев, който в началото на тази седмица бе изписан от клиниката по кардиохирургия на Университетска болница „Свети Георги“ и в момента се възстановява в домашна обстановка под грижите на съпругата си Ема, с която са заедно вече 50 години и на 14 февруари ще празнуват златна сватба.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете