Ибра: Най-големият враг на "Юнайтед" е "Юнайтед"

Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович заяви, че "червените дяволи" сами са си били врагове във Висшата лига, но все още поглежда към спечелването на титлата. Футболистите на Жозе Моуриньо сложиха край на серията от три поредни равенства в първенството, като вчера победиха с класическото 3:0 Лестър. Златан се разписа за 2:0, но въпреки победата изоставането от лидера Челси е с цели 14 точки. Ибрахимович признава, че нещата са можели да бъдат съвсем различни ако Юнайтед са използвали предоставените им шансове.

"Ние пропуснахме да спечелим няколко мача, а ако това се беше случило положението щеше да е друго. Ние работим усилено и искаме да сме в топ 4. Да бъдем шампиони ще е много трудно, но в крайна сметка това е нашата цел и ние не се отказваме, споделя Златан.

"Ние сме си нашия собствен враг, като сега се надяваме другите отбори да губят точки", добавя още той. Златан Ибрахимович на възраст от 35 години и 125 дни стана най-възрастният играч, който е реализирал 15 попадения в един сезон на Висшата лига. С неговите 20 гола във всички турнири той за 10-ти пореден сезон отбелязва и над 20 попадения за клубове в Италия, Франция, а сега и Англия.

"Още съм продуктивен и давам всичко от себе си, като получавам голяма помощ и подкрепа от съотборниците ми. Знам, че има много хора, които не вярваха, че дори ще вкарам тези 20 гола, но това не е нещо, върху което е насочено вниманието ми", заяви той. "За мен основната цел е да помагам на отбора си да стига до победа, а след това ще видим какво ще се случи. Имаме още няколко мача и се надавям да вкарам още. Всичко ме мотивира. Целите ни, критиците, както и атмосферата във Висшата Лига, която има все повече последователи", коментира Ибрахимович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят